Pečená ryba na fenyklu

Pečená ryba na fenyklu

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 (4)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 856 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 33 g
Tuky 69 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehký fenykl je v našich krajích podobně zanedbávanou položkou jako mořské ryby. Jeho jemná, zajímavá vůně báječně ladí právě s rybím masem, a pečením se ještě rozvine. Způsob přípravy jsem odkoukala v Řecku a Itálii. Tuňák není vůbec tučný, takže ho můžete i naložit, například do olivového oleje.

Suroviny

1 kg
mořská ryba pevná, nejlépe tuňák
cibule 2 ks
středně velká
fenykl 1
velký
olivový olej 5 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
citron 2 ks
lze nahradit limetkou, k podávání
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Fenykl zbavte poškozených částí, omyjte a nakrájejte ho také na klínky. Zeleninu rozložte na pekáček nebo do zapékací mísy, osolte a opepřete. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2. Očištěné rybí filety zbavte kůže, položte na zeleninu, osolte a opepřete a vše zakapejte olivovým olejem. Pečte zhruba 15–20 minut, záleží na druhu ryby a také na tom, jak propečené maso máte rádi. U prvotřídního tuňáka stačí jen asi deset minut – maso pak zůstane uvnitř typicky růžové a bude krásně vláčné.

Komentáře

Obchod Apetit