0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená ryba na fenyklu

Pečená ryba na fenyklu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená ryba na fenyklu

3 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2296 kcal
Bílkoviny 234 g
Sacharidy 33 g
Tuky 129 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehký fenykl je v našich krajích podobně zanedbávanou položkou jako mořské ryby. Jeho jemná, zajímavá vůně báječně ladí právě s rybím masem, a pečením se ještě rozvine. Způsob přípravy jsem odkoukala v Řecku a Itálii. Tuňák není vůbec tučný, takže ho můžete i naložit, například do olivového oleje.

Suroviny

tuňák 1 kg
nebo jiná pevná mořská ryba
cibule 2 ks
středně velká
fenykl 1
velký
olivový olej 5 PL
sůl
pepř
citron 2 ks
lze nahradit limetkou, k podávání

1 Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Fenykl zbavte poškozených částí, omyjte a nakrájejte ho také na klínky. Zeleninu rozložte na pekáček nebo do zapékací mísy, osolte a opepřete. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2 Očištěné rybí filety zbavte kůže, položte na zeleninu, osolte a opepřete a vše zakapejte olivovým olejem. Pečte zhruba 15–20 minut, záleží na druhu ryby a také na tom, jak propečené maso máte rádi. U prvotřídního tuňáka stačí jen asi deset minut – maso pak zůstane uvnitř typicky růžové a bude krásně vláčné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč