0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5310 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 500 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brambory 1 kg
rostlinný olej 5
Brambory (nejlépe nové, použít ovšem můžeme i staré, ale stále pevné a nenaklíčené brambory) důkladně umyjeme a kartáčkem zbavíme hlíny či nečistot. Poté je nakrájíme na měsíčky, u malých brambor je vhodné krájet i na půlky či čtvrtky, u středních potom na osminky a více. Na hlubší plech nalejeme 5 lžic oleje nebo sádla. Plech poklademe nahusto nakrájenými bramborami a vložíme jej do předehřáté trouby. Před pečením nesolit!! Pečeme asi 15-20 minut. 5-10 minut na prudko a potom zeslabit a dopéct doměkka. Během pečení s plechem několikrát zatřeseme, aby se brambory tak nelepily. Není nutné je otáčet, jenom by se tím potrhaly. Po upečení až na talíři solíme. Vhodné jako příloha, ale i jako samostatné jídlo posypané balkánským a eidamským sýrem se salátem z rajčat.
Autor: petrafialka

Obchod Apetit