Pomalu pečená jehněčí kýta na česneku s kaší

Pomalu pečená jehněčí kýta na česneku s kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2391 kcal
Bílkoviny 75 g
Cukr 309 g
Tuky 88 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kýtu před pečením nezbavujte kosti, maso u ní chutná nejlíp. A nešetřete na česneku – vyloupané pečené stroužky jsou úžasná lahůdka.

Suroviny

1.7 kg
jehněčí kýta s kostí
olivový olej 2 PL
sůl mořská 1 PL
česnek 6
horizontálně rozpůlené
rozmarýn 1 svazek
Na kaši
brambory 350 g
oloupané, na kostky
pastinák 350 g
oloupaný, na kostky
celer 350 g
oloupaný, na kostky
máslo 50 g
mléko 200 ml
horké
parmazán 50 g
strouhaný
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Očištěnou kýtu potřete olejem, řádně osolte a sůl vmasírujte do masa. Dejte maso do pekáče, obložte česnekem a rozmarýnem a podlijte 250 ml vody. Pečte přiklopené alobalem 1 hodinu. Vyjměte z trouby, podlijte dalšími 250 ml vody, opět zakryjte a pečte další hodinu. Pak sejměte alobal a pečte ještě 30 minut, až bude maso téměř odpadávat od kosti. Nakrájejte.

2 Mezitím si připravte kaši. Uvařte brambory, pastinák a celer v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20 minut. Slijte, vraťte do hrnce a rozšťouchejte s máslem a mlékem na kaši. Nakonec vmíchejte strouhaný parmazán a osolte a opepřete. Podávejte s plátky kýty a s pečeným česnekem.

JAK NA TO: jehněčí maso

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit