Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu pečená jehněčí kýta na česneku s kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 104
Více než dvě hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4713 kcal
Bílkoviny 380 g
Sacharidy 234 g
Tuky 241 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kýtu před pečením nezbavujte kosti, maso u ní chutná nejlíp. A nešetřete na česneku – vyloupané pečené stroužky jsou úžasná lahůdka. Pomalu pečená jehněčí kýta na česneku s kaší je opravdu slavnostní pokrm, který jaru sluší. 

Suroviny

s kostí
olivový olej 2 PL
sůl mořská 1 PL
česnek 6 palic
horizontálně rozpůlených
rozmarýn 1 svazek
Na kaši
moučnaté, oloupané, na kostky
oloupaný, na kostky
celer 350 g
oloupaný, na kostky
mléko 200 ml
horké
strouhaný
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Očištěnou kýtu potřete olejem, řádně osolte a sůl vmasírujte do masa.

3

Dejte maso do pekáče, obložte česnekem a rozmarýnem a podlijte 250 ml vody.

4

Pečte přiklopené alobalem 1 hodinu.

5

Vyjměte z trouby, podlijte dalšími 250 ml vody, opět zakryjte a pečte další hodinu.

6

Pak sejměte alobal a pečte ještě 30 minut, až bude maso téměř odpadávat od kosti. Nakrájejte.

7

Mezitím si připravte kaši. Uvařte brambory, pastinák a celer v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20 minut.

8

Slijte, vraťte do hrnce a rozšťouchejte s máslem a mlékem na kaši.

9

Nakonec vmíchejte strouhaný parmazán a osolte a opepřete.

10

Podávejte s plátky kýty a s pečeným česnekem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...