Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé nové brambůrky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1396 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 236 g
Tuky 30 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory můžete posypat i sekaným čerstvým tymiánem, semínky fenyklu nebo oblíbenou kořenicí směsí.

Suroviny

vydrhnuté
olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě umletý

Postup

1

Zapněte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Očištěné brambory deset minut povařte v horké vodě.

2

Slité a osušené brambory naklaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pomačkejte je šťouchadlem, pokapejte olejem, posypte paprikou, solí a pepřem. Pečte v rozpálené troubě dokřupava, zhruba dvacet minut.

Komentáře

07.07.2008 11:41
Recept se nachází v č.4/07, str.74

Apetit magazín