Tahle příloha je bez přehánění návykově dobrá. O ,postních‘ dnech vydá, samozřejmě ve větších porcích, i za samostatné jídlo.
Postup
Brambory uvařte v celku ve slupce v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20–25 minut. Pak je velmi zhruba rozšťouchejte, po částech přilévejte mléko (řiďte se savostí brambor a vlastními preferencemi) a přidejte všechno máslo, bylinky a vymačkané stroužky pečeného česneku.
Promíchejte a ještě lehce prošťouchejte, chcete-li. Hodí se k jakémukoli masu i rybám.
TIPY & TRIKY
Pečený česnek: Zahřejte troubu na 180 °C. Odřízněte vršky z celých palic česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek zakapejte olivovým olejem (na každé 2 palice stačí 1 lžička), zabalte do alobalu a pečte 45 minut doměkka. Otevřete alobal a nechte trochu zchladnout.
Nebo česnek upečte v pekáčku spolu hovězím a vepřovým masem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Štěpánské menu s dvojí pečení(4 recepty )
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů od nejlepší pomazánky po omáčku(60 receptů )