0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťouchané brambory s pečeným česnekem

Šťouchané brambory s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťouchané brambory s pečeným česnekem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1909 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 327 g
Tuky 37 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle příloha je bez přehánění návykově dobrá. O ,postních‘ dnech vydá, samozřejmě ve větších porcích, i za samostatné jídlo.

Suroviny

brambory 1 250 g
mléko 200 ml
máslo 40 g
petrželka 2 hrsti
nasekaná
česnek 2 hlava
upečený viz Tipy & triky
sůl

1 Brambory uvařte v celku ve slupce v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20–25 minut. Pak je velmi zhruba rozšťouchejte, po částech přilévejte mléko (řiďte se savostí brambor a vlastními preferencemi) a přidejte všechno máslo, bylinky a vymačkané stroužky pečeného česneku.

2 Promíchejte a ještě lehce prošťouchejte, chcete-li. Hodí se k jakémukoli masu i rybám.

TIPY & TRIKY

1 Pečený česnek: Zahřejte troubu na 180 °C. Odřízněte vršky z celých palic česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek zakapejte olivovým olejem (na každé 2 palice stačí 1 lžička), zabalte do alobalu a pečte 45 minut doměkka. Otevřete alobal a nechte trochu zchladnout.

2 Nebo česnek upečte v pekáčku spolu hovězím a vepřovým masem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč