Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťouchané brambory s pečeným česnekem
Šťouchané brambory s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťouchané brambory s pečeným česnekem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1909 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 327 g
Tuky 37 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle příloha je bez přehánění návykově dobrá. O ,postních‘ dnech vydá, samozřejmě ve větších porcích, i za samostatné jídlo.

Suroviny

brambory 1 250 g
mléko 200 ml
petrželka 2 hrsti
nasekaná
česnek 2 hlava
upečený viz Tipy & triky
sůl

Postup

1

Brambory uvařte v celku ve slupce v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20–25 minut. Pak je velmi zhruba rozšťouchejte, po částech přilévejte mléko (řiďte se savostí brambor a vlastními preferencemi) a přidejte všechno máslo, bylinky a vymačkané stroužky pečeného česneku.

2

Promíchejte a ještě lehce prošťouchejte, chcete-li. Hodí se k jakémukoli masu i rybám.

TIPY & TRIKY

Pečený česnek: Zahřejte troubu na 180 °C. Odřízněte vršky z celých palic česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek zakapejte olivovým olejem (na každé 2 palice stačí 1 lžička), zabalte do alobalu a pečte 45 minut doměkka. Otevřete alobal a nechte trochu zchladnout.

3

Nebo česnek upečte v pekáčku spolu hovězím a vepřovým masem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...