Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem

Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1932 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 194 g
Tuky 100 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vídeň, to jsou kavárny, sachr dort, Mozartovy koule, tafelspitz... a samozřejmě řízek. Velký pěkně tak, že se ani na talíř nevejde, a k němu ten nejlepší bramborový salát!

Související recepty

Suroviny

1.5 kg
telecí na řízky nejlépe z kýty, a to vrchní šál, případně ořech
vejce 2 ks
sůl špetka
mouka pšeničná hladká
na obalování
strouhanka
na obalení
ghí
na smažení
citron
k podávání
NA SALÁT
brambory 800 g
lojovitých (varný typ A)
vinný ocet bílý 3 PL
rostlinný olej 5 PL
vývar hovězí 200 ml
hořčice 1 PL
nejlépe estragonové
krupicový cukr 2 ČL
sůl špetka
pepř bílý
čerstvě mletý
pažitka 1 svazek
nasekané nadrobno
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno

1 Na salát uvařte brambory ve slupce doměkka. Oloupejte je, nakrájejte na plátky a dejte do mísy. V misce prošlehejte ocet, olej, vývar, hořčici, cukr a dochuťte solí a pepřem. Přilijte k teplým bramborám, přidejte cibuli, pažitku a promíchejte. Před podáváním nechte 15 minut odstát.

2 Z masa nakrájejte plátky o váze zhruba 250 g – krájejte tak, že dokrojíte vždy až druhý řez, první nedokrojte, plátky masa rozevřete jako motýlka, rozklepejte dotenka, osolte, obalte v mouce, prošlehaných vajíčkách a strouhance. Poté je smažte v přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s bramborovým salátem a klínkem citronu.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte estragonovou hořčici, nevadí. Máte-li trochu čerstvého estragonu, nasekejte ho a přidejte do zálivky. Stačí ale opravdu jen trochu!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit