Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem
Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4002 kcal
Bílkoviny 336 g
Sacharidy 194 g
Tuky 205 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vídeň, to jsou kavárny, sachr dort, Mozartovy koule, tafelspitz... a samozřejmě řízek. Velký pěkně tak, že se ani na talíř nevejde, a k němu ten nejlepší bramborový salát!

Suroviny

na řízky nejlépe z kýty, a to vrchní šál, případně ořech
vejce 2 ks
sůl špetka
strouhanka
na obalení
ghí
na smažení
k podávání
NA SALÁT
lojovitých (varný typ A)
vinný ocet bílý 3 PL
rostlinný olej 5 PL
vývar hovězí 200 ml
hořčice 1 PL
nejlépe estragonové
sůl špetka
pepř bílý
čerstvě mletý
pažitka 1 svazek
nasekané nadrobno
nakrájená nadrobno

Postup

1

Na salát uvařte brambory ve slupce doměkka. Oloupejte je, nakrájejte na plátky a dejte do mísy.

2

V misce prošlehejte ocet, olej, vývar, hořčici, cukr a dochuťte solí a pepřem.

3

Přilijte k teplým bramborám, přidejte cibuli, pažitku a promíchejte. Před podáváním nechte 15 minut odstát.

4

Z masa nakrájejte plátky o váze zhruba 250 g – krájejte tak, že dokrojíte vždy až druhý řez, první nedokrojte, plátky masa rozevřete jako motýlka, rozklepejte dotenka, osolte, obalte v mouce, prošlehaných vajíčkách a strouhance.

5

Poté je smažte v přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s bramborovým salátem a klínkem citronu.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte estragonovou hořčici, nevadí. Máte-li trochu čerstvého estragonu, nasekejte ho a přidejte do zálivky. Stačí ale opravdu jen trochu!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín