Vídeň, to jsou kavárny, sachr dort, Mozartovy koule, tafelspitz... a samozřejmě řízek. Velký pěkně tak, že se ani na talíř nevejde, a k němu ten nejlepší bramborový salát!
Suroviny
1 Na salát uvařte brambory ve slupce doměkka. Oloupejte je, nakrájejte na plátky a dejte do mísy. V misce prošlehejte ocet, olej, vývar, hořčici, cukr a dochuťte solí a pepřem. Přilijte k teplým bramborám, přidejte cibuli, pažitku a promíchejte. Před podáváním nechte 15 minut odstát.
2 Z masa nakrájejte plátky o váze zhruba 250 g – krájejte tak, že dokrojíte vždy až druhý řez, první nedokrojte, plátky masa rozevřete jako motýlka, rozklepejte dotenka, osolte, obalte v mouce, prošlehaných vajíčkách a strouhance. Poté je smažte v přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s bramborovým salátem a klínkem citronu.
NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte estragonovou hořčici, nevadí. Máte-li trochu čerstvého estragonu, nasekejte ho a přidejte do zálivky. Stačí ale opravdu jen trochu!