Vídeň, to jsou kavárny, sachr dort, Mozartovy koule, tafelspitz... a samozřejmě řízek. Velký pěkně tak, že se ani na talíř nevejde, a k němu ten nejlepší bramborový salát!
Suroviny
Postup
Na salát uvařte brambory ve slupce doměkka. Oloupejte je, nakrájejte na plátky a dejte do mísy.
V misce prošlehejte ocet, olej, vývar, hořčici, cukr a dochuťte solí a pepřem.
Přilijte k teplým bramborám, přidejte cibuli, pažitku a promíchejte. Před podáváním nechte 15 minut odstát.
Z masa nakrájejte plátky o váze zhruba 250 g – krájejte tak, že dokrojíte vždy až druhý řez, první nedokrojte, plátky masa rozevřete jako motýlka, rozklepejte dotenka, osolte, obalte v mouce, prošlehaných vajíčkách a strouhance.
Poté je smažte v přepuštěném másle dozlatova. Podávejte s bramborovým salátem a klínkem citronu.
NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte estragonovou hořčici, nevadí. Máte-li trochu čerstvého estragonu, nasekejte ho a přidejte do zálivky. Stačí ale opravdu jen trochu!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Řízek – milovaná klasika(11 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )