Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rozmáčknuté nové brambůrky

Jakmile se na pultech obchodů a trhů objeví nové brambory, užijte si je naplno!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí
PT20M
Vaření 0:20
Brambory

Ingredience

    • 500 g drobných nových brambor
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 stroužky česneku, oloupané, ale v celku
    • 35 g másla + trocha navíc
    • 2 lžíce olivového oleje 
    • pár snítek rozmarýnu

Příprava jídla

1 Brambory vydrhněte, dejte do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou, osolte ji a vařte 15–20 minut nebo doměkka. Na posledních 10 minut přidejte česnek. Sceďte a nechte dobře okapat (česnek nevyhazujte).

2 Jakmile vychladnou, zmáčkněte každou bramboru naplocho na prkénku velkým nožem nebo spodní částí dlaně. Pořádně je přitom rozplácněte.

3 Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej, až zpění, vložte rozmáčknuté brambory, osolte a opepřete. Smažte 5–10 minut do temně zlatova a dokřupava. Pak obraťte, přidejte stroužky česneku, rozmarýn a další vrchovatou lžičku másla a dotáhněte pořádně dozlatova. Brambůrky jsou skvělé k masu i jen tak s tvarohem. 

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřestový salát s krabem

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

Gudžarátský mrkvový salát

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

REKLAMA

Přidat komentář