0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozmáčknuté nové brambůrky

Rozmáčknuté nové brambůrky

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 98 g
Tuky 57 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakmile se na pultech obchodů a trhů objeví nové brambory, užijte si je naplno!

Suroviny

brambory nové 500 g
drobné
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 4 stroužek
oloupané, v celku
máslo 35 g
+ trocha navíc
olivový olej 2 PL
rozmarýn snítka

1 Brambory vydrhněte, dejte do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou, osolte ji a vařte 15–20 minut nebo doměkka. Na posledních 10 minut přidejte česnek. Sceďte a nechte dobře okapat (česnek nevyhazujte).

2 Jakmile vychladnou, zmáčkněte každou bramboru naplocho na prkénku velkým nožem nebo spodní částí dlaně. Pořádně je přitom rozplácněte.

3 Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej, až zpění, vložte rozmáčknuté brambory, osolte a opepřete. Smažte 5–10 minut do temně zlatova a dokřupava. Pak obraťte, přidejte stroužky česneku, rozmarýn a další vrchovatou lžičku másla a dotáhněte pořádně dozlatova. Brambůrky jsou skvělé k masu i jen tak s tvarohem. 

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit