Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozmáčknuté nové brambůrky
Rozmáčknuté nové brambůrky
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Rozmáčknuté nové brambůrky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 98 g
Tuky 57 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakmile se na pultech obchodů a trhů objeví nové brambory, užijte si je naplno!

Související recepty

Suroviny

drobné
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 4 stroužek
oloupané, v celku
+ trocha navíc
olivový olej 2 PL
rozmarýn snítka

Postup

1

Brambory vydrhněte, dejte do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou, osolte ji a vařte 15–20 minut nebo doměkka. Na posledních 10 minut přidejte česnek. Sceďte a nechte dobře okapat (česnek nevyhazujte).

2 Jakmile vychladnou, zmáčkněte každou bramboru naplocho na prkénku velkým nožem nebo spodní částí dlaně. Pořádně je přitom rozplácněte.

2

Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej, až zpění, vložte rozmáčknuté brambory, osolte a opepřete. Smažte 5–10 minut do temně zlatova a dokřupava. Pak obraťte, přidejte stroužky česneku, rozmarýn a další vrchovatou lžičku másla a dotáhněte pořádně dozlatova. Brambůrky jsou skvělé k masu i jen tak s tvarohem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...