Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozmáčknuté nové brambůrky
Rozmáčknuté nové brambůrky
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Rozmáčknuté nové brambůrky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 98 g
Tuky 57 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakmile se na pultech obchodů a trhů objeví nové brambory, užijte si je naplno!

Suroviny

drobné
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 4 stroužek
oloupané, v celku
+ trocha navíc
olivový olej 2 PL
rozmarýn snítka

Postup

1

Brambory vydrhněte, dejte do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou, osolte ji a vařte 15–20 minut nebo doměkka. Na posledních 10 minut přidejte česnek. Sceďte a nechte dobře okapat (česnek nevyhazujte).

2 Jakmile vychladnou, zmáčkněte každou bramboru naplocho na prkénku velkým nožem nebo spodní částí dlaně. Pořádně je přitom rozplácněte.

2

Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej, až zpění, vložte rozmáčknuté brambory, osolte a opepřete. Smažte 5–10 minut do temně zlatova a dokřupava. Pak obraťte, přidejte stroužky česneku, rozmarýn a další vrchovatou lžičku másla a dotáhněte pořádně dozlatova. Brambůrky jsou skvělé k masu i jen tak s tvarohem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín