Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

Úžasná příloha k masu i samostatné lehké jídlo – podle toho, jak velkou si dáte porci.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Salát

Ingredience

    • 200 g polníčku
    • 2 střední červené cibule, nakrájené na tenká kolečka, rozdělená na kroužky a ty překrojené, aby vznikly proužky
    • 25 g rýžové či hladké mouky
    • arašídový olej na smažení
    • 1 velká syrová červená řepa
    • 50 g piniových oříšků

    NA ZÁLIVKU

    • olej z vlašských ořechů + arašídový olej
    • 1 lžička dijonské hořčice

Příprava jídla

1 Polníček rychle, ale důkladně operte ve studené vodě a osušte. Na zálivku smíchejte pár lžic oleje z vlašských ořechů a arašídového oleje se lžičkou hořčice, pak poměr dolaďte dle chuti. Je-li třeba, zřeďte vodou.

2 Cibuli poprašte moukou a na malém množství oleje opečte na středním plameni, aby mouka zezlátla a byla křupavá; zabere to asi dvě až tři minuty. Proužky vyjměte z pánve a odložte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

3 Řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (pracujte v rukavicích). Ve vyšší vrstvě oleje ji osmažte dokřupava; pozor, přeženeteli to, zhořkne. Vyjměte z pánve a odložte na kuchyňský papír.

4 Polníček pokropte zálivkou, posypte piniovými oříšky a navrch naaranžujte osmaženou cibuli a řepu.

NĚCO NAVÍC
Pokud si zálivky vyrobíte moc, uložte ji ve šroubovací sklenici do chladničky a do týdne spotřebujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ćervená řepa 14x jinak

Rychlé nakládané ředkvičky

Salát s avokádem a opékanou kukuřicí

Košíčky s uzenou rybou a se špenátem

Krémový dip se špenátem a parmazánem

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

REKLAMA

Přidat komentář