Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecký salát s octem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 40
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1481 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 41 g
Tuky 132 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řecký salát s octem bezkonkurenčně skvělý – jen musíte použít prvotřídní šťavnatou zeleninu, která má intenzivní chuť. Salát není třeba solit, feta bývá dost slaná sama o sobě, ale i tak doporučujeme postavit slánku společně s vinným octem na stůl.

Suroviny

středně velká
oloupaná
nakrájená na klínky
olivový olej extra panenský 100 ml
na kostičky
oregano 2 ČL
sušené nebo 1 odrhnutá větvička čerstvého
vinný ocet červený
k podávání
sůl
k podávání

Postup

1

Rajčata a okurky nakrájejte na větší kusy. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky, cibuli na klínky. Všechnu zeleninu i olivy rozdělte do misek nebo hlubokých talířů a zakápněte olivovým olejem.

2

Na salát nasypte kostičky fety a na ni oregano.

3

Na stůl postavte vinný ocet a sůl, aby si každý mohl dochucovat podle svého.

4

Řecký salát podávejte s bílým pečivem – na závěr jím můžete vytřít lahodnou směs olivového oleje a šťávy, kterou pustila rajčata a okurky.

Získejte náskok 
Rajčata, okurky, papriku a fetu můžete pokrájet a smíchat dvě hodiny předem. Cibuli přidejte až těsně před podáváním.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

27.05.2008 18:04
...a dá sa zjemniť bielym jogurtom, a fetu môžme nahradiť mozarellou...fantázia...mňam...
11.05.2007 11:00
Máte někdo tip, kde sehnat opravdu kvalitní řecký feta sýr, kromě možnosti si ho nechat vozit? :)
13.05.2007 16:12
Poslední dobou čím dál později vídám "pravou" Fetu v obchodech se zdravou výživou...
13.05.2007 16:13
mělo to samozřejmě být "čím dál častěji"

Apetit magazín