Řecký salát s octem bezkonkurenčně skvělý – jen musíte použít prvotřídní šťavnatou zeleninu, která má intenzivní chuť. Salát není třeba solit, feta bývá dost slaná sama o sobě, ale i tak doporučujeme postavit slánku společně s vinným octem na stůl.
Suroviny
Postup
Rajčata a okurky nakrájejte na větší kusy. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky, cibuli na klínky. Všechnu zeleninu i olivy rozdělte do misek nebo hlubokých talířů a zakápněte olivovým olejem.
Na salát nasypte kostičky fety a na ni oregano.
Na stůl postavte vinný ocet a sůl, aby si každý mohl dochucovat podle svého.
Řecký salát podávejte s bílým pečivem – na závěr jím můžete vytřít lahodnou směs olivového oleje a šťávy, kterou pustila rajčata a okurky.
Získejte náskok
Rajčata, okurky, papriku a fetu můžete pokrájet a smíchat dvě hodiny předem. Cibuli přidejte až těsně před podáváním.
Komentáře