Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/4

Vítáme jaro
Velikonoce
Dokonalá vejce
Pestrobarevné poháry

Upoutávky z Apetitu

Květová špička

Kráva není jen ‚přední a zadní maso‘! Představujeme vám poklad, který před vámi doposud v řeznictvích tajili, a přidáváme i návod, jak jej zužitkovat na maximum.

4x mladé maso na sváteční stůl

Jaro má pozitivní vliv na spoustu věcí — třeba na náladu nebo kvalitu masa. Přesvědčí vás o tom naše recepty na jehněčí a kůzlečí maso, kuře i králíka.

Dokonalý mazanec

Máme pro vás osvědčené rady, díky kterým bude váš mazanec ten nejlepší na světě, a dva nápady, jak vtipně využít kynuté těsto.

Recepty z vydání

Rizoto s medvědím česnekem

Vyzkoušejte ,medvědí rizoto‘ – doplníte tak dávku jarní energie...

Pečená květová špička se špenátem a knedlíky

Úprava předvařením a pak teprve dopečením je ideální pro čerstvé neodleželé maso běžně dostupné v supermarketu.

Rostbíf z květové špičky

Odleželé maso je tak kvalitní, že z něj připravíte dokonalý rostbíf. Díky intenzivní chuti bude lepší než z roštěnce.

Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou

Cotechino je úžasná italská klobáska, kterou koupíte v dobrých řeznictvích (František Kšána na pražském Břevnově vyrábí...

Mousse a l’orange (čti mus al oránž)

Naučte se hezky od základů francouzskou zmrzlinu, přísady měňte podle sezony.

Briošky s italským (vlašským) salátem

Jednoduché pečivo + oblíbený salát v původním znění = boule za ušima.

Rychlé nakládané ředkvičky

Sladkokyselý ředkvičkový salát oceníte všude tam, kde byste si dali kyselou okurku. Naložené ředkvičky jsou dobré i...

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

Úžasná příloha k masu i samostatné lehké jídlo – podle toho, jak velkou si dáte porci...

Salát s avokádem a opékanou kukuřicí

Avokádová zálivka povýší zdánlivě obyčejný jarní salát na delikátní záležitost.

Krémový dip se špenátem a parmazánem

Osvědčený způsob, jak do dětí a jiných odpůrců zeleniny nenápadně napumpovat dávku zeleného.

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

Karamelová chuť masa příjemně kontrastuje s kyselým salátem. Pokud se obáváte, že octa na vás bude moc, uberte ho a...

Polévka guacamole

Nechte hosty hádat, z čeho jste vařili.

Jarní zeleninová polévka

Salátové brambory (varný typ A) mají lojovitou dužinu, nerozvářejí se, a tak polévka zůstane krásně čirá.

Ředkvičková polévka

Tato polévka nás nadchla. Přidávají se do ní i ředkvičkové listy, takže nic nepřijde nazmar.

Polévka s citronem a vejci

Řecká polévka avgolemono se překládá do angličtiny jako egg & lemon. Vývar se zahustí a zjemní vejci či žloutky...

Polévka se šunkou a zelenými listy

Z hlávkového salátu použijte do polévky pouze rozčtvrcená srdíčka, jsou nejlepší.

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

Super rychlá, výživná a lehká polévka s povzbuzujícím účinkem.

Kuře s citrony & petrželkové brambory

Recept z Italské kuchařky od Marcelly Hazan je úplně snadný a božsky dobrý. Navíc je velmi dietní, protože se nepřidává...

Bramborový salát

Připravujte ho z teplých brambor – lépe do sebe lépe natáhnou všechny chutě...

Smažené jehněčí kotlety

Jehněčí kotletky svádějí ke grilování. My jsme je ale obalili v čerstvě připravené strouhance promíchané s parmazánem a...

Kůzlečí pečeně s bramborami

Kůzlečí maso je opomíjená lahůdka s jemnou mléčnou chutí.

Králičí roláda na mléce

Díky pečení v mléce je maso jemné a šťavnaté.

Mandlový mazanec

„Tenhle recept vychází z prvorepublikové knihy Praktická hospodyňka a postupně ho vylepšuju pod vlivem novějších...

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou

Nádivku podávejte jen tak zatepla i zastudena nebo k pečenému masu. Hodí se i na nadívání drůbeže, hrudí či bůčku.

Velikonoční hlavička s uzeným masem

Záleží jen na vás, jaký kus uzeného použijete. Nejlepší je bůček, krkovice a plec nebo jejich kombinace. Vařením...

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

Králičí maso by bylo samo o sobě příliš suché, proto do této nádivky namelte prorostlejší uzené nebo přidejte kousek...

Masová trojctihodná nádivka

Masová nádivka přijde k chuti zastudena kdykoli během velikonočních svátků. Teplou si ji vychutnejte třeba se špenátem...

Vejce do skla

Nejoblíbenější Masarykova snídaně

Míchaná vejce

Pod vejce můžete přidat cibulku (či jemnější šalotku), slaninu nebo žampiony.

Hemenex

Prohřátá šunka, pevný bílek a krémové žloutky

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Tuhle exotickou krásku můžete mít doma, kdykoli budete chtít.

Banana Split s pařížskou šlehačkou

Klasika pozměněná tak, že si ji rádi znovu připomenete.

Pohár s jablky & mascarpone

Šťavnatý po jablkách, voňavý po perníku a hebký díky mascarpone.

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Jahody se šlehačkou – co může být víc? Jen totéž doplněné našimi vychytávkami!...

Šlehaný borůvkový cheesecake

Křupavé a zlatavé hrudky máslových sušenek dotáhly celou kompozici k naprosté dokonalosti – pohár chtěli všichni!...

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Domácí zmrzlina semifreddo vás zchladí a vzpruží zároveň.

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Třešňový pohár si můžete dopřát na jaře i v zimě – třeba z konzervovaných černých třešní...

Vinná pěna s lesním ovocem

Ve zlatavé placičce se pomalu rozpouští zmrzlina a společně pak klesají do vinné pěny…...

Kokosová panna cotta s kiwi želé

Čerstvé kiwi někdy způsobí, že neztuhne želatina nebo zhořkne smetana. Povařením tyhle nežádoucí vlastnosti ztratí.

Mandlové minimazance

Až se s kynutým těstem důvěrněji seznámíte, uvědomíte si, že vlastně patří k jednodušším těstům. Příprava mandlových...

Mazaní zajíčci

Když se naučíte základní kynuté těsto na mazanec, můžete z něj vykouzlit i další sladké pečivo. Třeba drobné...

Vejce v housce

Naše čtenářka Kristýna, která nám poslala tento recept, žije ve Švýcarsku, kde jsou k dostání minichlebíky. V českých...

2014/9

Sladký podzim

Božské koláče z křehkého těsta

Snídaně šampionů

Svačiny pro malé i velké školáky

Ze zahrádky na talíř...

Přidat komentář