0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2902 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 22 g
Tuky 250 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninový salát s teplými křepelčími vajíčky podávejte jako předkrm. Přidat k němu můžete rozpečenou bagetku.

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
očištěné
křepelčí vejce 10 ks
křepelčí vajíčka
rukola 1 bal
polníček 1 bal
Na dresink
olivový olej 125 ml
hořčice hrubozrnná 2 PL
med 1.5 PL
majonéza 1 PL
lze vynechat

1 Nejprve připravte zálivku: všechny potřebné ingredience lehce prošlehejte v misce. Přelijte do džbánku a dejte chladit do lednice.

2 Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo – od okamžiku, kdy začne voda vřít, to trvá 80 sekund. Nechte vychladnout, oloupejte je a rozkrojte napůl.

3 Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchněte, lehce osušte, dejte do misky nebo širších skleněných sklenic, přidejte kolečka ředkviček a vajíčka. Podávejte se zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit