0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2902 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 22 g
Tuky 250 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninový salát s teplými křepelčími vajíčky podávejte jako předkrm. Přidat k němu můžete rozpečenou bagetku.

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
očištěné
křepelčí vejce 10 ks
křepelčí vajíčka
rukola 1 bal
polníček 1 bal
Na dresink
olivový olej 125 ml
hořčice hrubozrnná 2 PL
med 1.5 PL
majonéza 1 PL
lze vynechat

1 Nejprve připravte zálivku: všechny potřebné ingredience lehce prošlehejte v misce. Přelijte do džbánku a dejte chladit do lednice.

2 Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo – od okamžiku, kdy začne voda vřít, to trvá 80 sekund. Nechte vychladnout, oloupejte je a rozkrojte napůl.

3 Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchněte, lehce osušte, dejte do misky nebo širších skleněných sklenic, přidejte kolečka ředkviček a vajíčka. Podávejte se zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit