Zeleninový salát s teplými křepelčími vajíčky podávejte jako předkrm. Přidat k němu můžete rozpečenou bagetku.
Suroviny
ředkvičky
1
svazek
očištěné
křepelčí vejce
10
ks
křepelčí vajíčka
rukola
1
bal
polníček
1
bal
Na dresink
olivový olej
125
ml
hořčice hrubozrnná
2
PL
med
1,5
PL
majonéza
1
PL
lze vynechat
Postup
1
Nejprve připravte zálivku: všechny potřebné ingredience lehce prošlehejte v misce. Přelijte do džbánku a dejte chladit do lednice.
2
Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo – od okamžiku, kdy začne voda vřít, to trvá 80 sekund. Nechte vychladnout, oloupejte je a rozkrojte napůl.
3
Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchněte, lehce osušte, dejte do misky nebo širších skleněných sklenic, přidejte kolečka ředkviček a vajíčka. Podávejte se zálivkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční menu: Kombinace pro velikonoční oběd(5 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů )