Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2902 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 22 g
Tuky 250 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninový salát s teplými křepelčími vajíčky podávejte jako předkrm. Přidat k němu můžete rozpečenou bagetku.

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
očištěné
křepelčí vajíčka
rukola 1 bal
polníček 1 bal
Na dresink
olivový olej 125 ml
hořčice hrubozrnná 2 PL
med 1,5 PL
majonéza 1 PL
lze vynechat

Postup

1

Nejprve připravte zálivku: všechny potřebné ingredience lehce prošlehejte v misce. Přelijte do džbánku a dejte chladit do lednice.

2

Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo – od okamžiku, kdy začne voda vřít, to trvá 80 sekund. Nechte vychladnout, oloupejte je a rozkrojte napůl.

3

Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchněte, lehce osušte, dejte do misky nebo širších skleněných sklenic, přidejte kolečka ředkviček a vajíčka. Podávejte se zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín