Na první pohled překvapivá kombinace, do které se po prvním ochutnání zamilujete.
Suroviny
- 1 menší červené jablko, zbavené jádřince a nakrájené nadrobno
- 1 menší zelené jablko, zbavené jádřince a nakrájené nadrobno
- asi 300 g směsi salátových listů včetně červeně zbarvených a polníčku
NA ZÁLIVKU
- 60 ml neslazeného jablečného džusu nebo moštu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce oleje vhodného do salátu (viz Něco navíc)
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky přírodního cukru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 špetky mleté skořice
- špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
Postup
1
Ve velké míse prošlehejte suroviny na zálivku. Vmíchejte nakrájená jablka. Navrch nasypte salátové listy. Salát můžete odložit na pár hodin do chladničky; těsně před podáváním ho promíchejte.
NĚCO NAVÍC
Do salátu lze použít třeba olej z révových jadérek, ořechový, nebo kvalitní neutrální řepkový či slunečnicový. K dostání např. na www.vomfass.cz