Úžasná příloha k masu i samostatné lehké jídlo – podle toho, jak velkou si dáte porci.
Suroviny
Postup
Polníček rychle, ale důkladně operte ve studené vodě a osušte. Na zálivku smíchejte pár lžic oleje z vlašských ořechů a arašídového oleje se lžičkou hořčice, pak poměr dolaďte dle chuti. Je-li třeba, zřeďte vodou.
Cibuli poprašte moukou a na malém množství oleje opečte na středním plameni, aby mouka zezlátla a byla křupavá; zabere to asi dvě až tři minuty. Proužky vyjměte z pánve a odložte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (pracujte v rukavicích). Ve vyšší vrstvě oleje ji osmažte dokřupava; pozor, přeženeteli to, zhořkne. Vyjměte z pánve a odložte na kuchyňský papír.
Polníček pokropte zálivkou, posypte piniovými oříšky a navrch naaranžujte osmaženou cibuli a řepu.
NĚCO NAVÍC
Pokud si zálivky vyrobíte moc, uložte ji ve šroubovací sklenici do chladničky a do týdne spotřebujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )