Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 574 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 57 g
Tuky 27 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasná příloha k masu i samostatné lehké jídlo – podle toho, jak velkou si dáte porci.

Suroviny

polníček 200 g
střední, na tenká kolečka, rozdělená na kroužky a ty překrojené aby vznikly proužky
mouka rýžová 25 g
či hladká
na smažení
velká, syrová
piniové oříšky 50 g
Na zálivku
olej z vlašských ořechů
a arašídový olej
hořčice dijonská 1 ČL

1 Polníček rychle, ale důkladně operte ve studené vodě a osušte. Na zálivku smíchejte pár lžic oleje z vlašských ořechů a arašídového oleje se lžičkou hořčice, pak poměr dolaďte dle chuti. Je-li třeba, zřeďte vodou.

2 Cibuli poprašte moukou a na malém množství oleje opečte na středním plameni, aby mouka zezlátla a byla křupavá; zabere to asi dvě až tři minuty. Proužky vyjměte z pánve a odložte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

3 Řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (pracujte v rukavicích). Ve vyšší vrstvě oleje ji osmažte dokřupava; pozor, přeženeteli to, zhořkne. Vyjměte z pánve a odložte na kuchyňský papír.

4 Polníček pokropte zálivkou, posypte piniovými oříšky a navrch naaranžujte osmaženou cibuli a řepu.

NĚCO NAVÍC
Pokud si zálivky vyrobíte moc, uložte ji ve šroubovací sklenici do chladničky a do týdne spotřebujte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč