0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z dýně a červené řepy

Salát z dýně a červené řepy

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 923 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 103 g
Tuky 43 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelenina z grilu má mnoho podob. Díky ricottě zasytí.

Suroviny

dýně 500 g
olivový olej
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nakládaná
listový, čerstvý
ricotta 250 g
piniové oříšky 1 hrst
vinný ocet červený 1 PL

1 Plátky dýně potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a grilujte 4–5 minut z každé strany. Smíchejte se zbývajícími přísadami. Podle chuti osolte mořskou solí a zakápněte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...