Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná zelenina s houbami

Mimořádně snadné a výjimečně chutné! Chcete-li sytější vegetariánské jídlo, přidejte k zelenině kousky uzeného tofu či tvrdého sýra.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 3 středně velké mrkve
    • 1 středně velkou cuketu
    • 100 g pórku nebo chřestu
    • 1 červenou papriku
    • 8 kukuřiček
    • 2 velké, nejlépe polní žampiony nebo jiné houby
    • 4–6 lžic olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení
    • 2 lžíce piniových jadérek, slunečnicových nebo dýňových semínek octovou zálivku a sójovou omáčku
    • na zakapání

Příprava jídla

1. Rozpalte gril. Pekáček vyložte alobalem nebo pečicím papírem - ušetříte si jeho pozdější drhnutí. Mrkev pokrájejte a minutu předvařte.  Cuketu nakrájete na větší kousky a na dužině vytvořte několik šikmých řezů. Větší pórky nebo chřest podélně rozpulte; papriku očistěte, zbavte jadérek a rozčtvrťte.

2. Srovnejte zeleninu a oloupané houby do pekáče, pokapte olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte bez obracení tři až pět minut, dokud nezačne zelenina hnědnout. Pak slijte všechnu šťávu, zeleninu posypte piniovými oříšky nebo semínky a dejte ještě na minutu pod gril, aby se semínka trochu opekla. Před podáváním zakápněte octovou zálivkou anebo sójovou omáčkou. Rozhodnete-li se pro vydatnější variantu a budete chtít přidat sýr, přisypte ho zároveň se semínky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.26

Přidat komentář