Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
grilovana zelenina
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1736 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 167 g
Tuky 84 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mimořádně snadné a výjimečně chutné! Chcete-li sytější vegetariánské jídlo, přidejte k zelenině kousky uzeného tofu či tvrdého sýra.

Související recepty

Suroviny

mrkev 3 ks
středně velká
středně velká
pórek 100 g
lze nahradit chřestem
baby kukuřice 8 ks
nejlépe polní nebo jiné houby
olivový olej 5 PL
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
piniové oříšky 2 PL
lze nahradit slunečnicovými nebo dýňovými semínky
sójová omáčka
a octová zálivka na zakapání

Postup

1

Rozpalte gril. Pekáček vyložte alobalem nebo pečicím papírem - ušetříte si jeho pozdější drhnutí.

2

Mrkev pokrájejte a minutu předvařte. Cuketu nakrájete na větší kousky a na dužině vytvořte několik šikmých řezů. Větší pórky nebo chřest podélně rozpulte; papriku očistěte, zbavte jadérek a rozčtvrťte.

3

Srovnejte zeleninu a oloupané houby do pekáče, pokapte olivovým olejem, osolte a opepřete.

4

Grilujte bez obracení tři až pět minut, dokud nezačne zelenina hnědnout.

5

Pak slijte všechnu šťávu, zeleninu posypte piniovými oříšky nebo semínky a dejte ještě na minutu pod gril, aby se semínka trochu opekla.

Tip: Před podáváním zakápněte octovou zálivkou anebo sójovou omáčkou. Rozhodnete-li se pro vydatnější variantu a budete chtít přidat sýr, přisypte ho zároveň se semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 17:09
Recept se nachází v č.10/05, str.26