Grilovaná zelenina s houbami

Grilovaná zelenina s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 787 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 43 g
Tuky 55 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Mimořádně snadné a výjimečně chutné! Chcete-li sytější vegetariánské jídlo, přidejte k zelenině kousky uzeného tofu či tvrdého sýra.

Suroviny

mrkev 3 ks
středně velká
cuketa 1 ks
středně velká
pórek 100 g
lze nahradit chřestem
paprika červená 1 ks
8 ks
kukuřička
žampiony 2 ks
nejlépe polní nebo jiné houby
olivový olej 4 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Rozpalte gril. Pekáček vyložte alobalem nebo pečicím papírem - ušetříte si jeho pozdější drhnutí. Mrkev pokrájejte a minutu předvařte.  Cuketu nakrájete na větší kousky a na dužině vytvořte několik šikmých řezů. Větší pórky nebo chřest podélně rozpulte; papriku očistěte, zbavte jadérek a rozčtvrťte.

2. Srovnejte zeleninu a oloupané houby do pekáče, pokapte olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte bez obracení tři až pět minut, dokud nezačne zelenina hnědnout. Pak slijte všechnu šťávu, zeleninu posypte piniovými oříšky nebo semínky a dejte ještě na minutu pod gril, aby se semínka trochu opekla. Před podáváním zakápněte octovou zálivkou anebo sójovou omáčkou. Rozhodnete-li se pro vydatnější variantu a budete chtít přidat sýr, přisypte ho zároveň se semínky.

Obchod Apetit