Mimořádně snadné a výjimečně chutné! Chcete-li sytější vegetariánské jídlo, přidejte k zelenině kousky uzeného tofu či tvrdého sýra.
Suroviny
Postup
Rozpalte gril. Pekáček vyložte alobalem nebo pečicím papírem - ušetříte si jeho pozdější drhnutí.
Mrkev pokrájejte a minutu předvařte. Cuketu nakrájete na větší kousky a na dužině vytvořte několik šikmých řezů. Větší pórky nebo chřest podélně rozpulte; papriku očistěte, zbavte jadérek a rozčtvrťte.
Srovnejte zeleninu a oloupané houby do pekáče, pokapte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Grilujte bez obracení tři až pět minut, dokud nezačne zelenina hnědnout.
Pak slijte všechnu šťávu, zeleninu posypte piniovými oříšky nebo semínky a dejte ještě na minutu pod gril, aby se semínka trochu opekla.
Tip: Před podáváním zakápněte octovou zálivkou anebo sójovou omáčkou. Rozhodnete-li se pro vydatnější variantu a budete chtít přidat sýr, přisypte ho zároveň se semínky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Letní grilování: 13 receptů na gril(13 receptů )
- Bezmasá večeře z grilu aneb 20 na grilovanou zeleninu jako přílohu i hlavní chod(20 receptů )
Komentáře