0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná zelenina a bulgur

Grilovaná zelenina a bulgur
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaná zelenina a bulgur

3.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 294 g
Tuky 66 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mírně pikantní bulgur s grilovanými lilky a parikami tvoří ideální letní jídlo.

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
med 4 PL
tekutý
harissa 1 PL
lilek 4 ks
malé, lze nahradit 2 velkými, na dílky
paprika červená 2 ks
bez semen, na kousky
bulgur 280 g
citron 1 ks
nastrouhaná kůra i šťáva
máta 2 hrsti
nasekané lístky
jogurt řeckého typu
k podávání, nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Smíchejte olej, med a harissu a polovinou směsi zakapejte lilek a papriky. Pořádně dochuťte. Zahřejte grilovací pánev a 15 minut na ní opékejte zeleninu, aby lehce zhnědla a prohřála se, občas ji obraťte.

2 Mezitím vsypte bulgur do mísy a přelijte ho vroucí vodou tak, aby ho zaplavila. Nechte 10 minut stát, aby změkl a byl kyprý. Slijte a zakapejte zbývající zálivkou a citronovou šťávou. Posypte citronovou kůrou a mátovými lístky. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Podávejte s opečenou zeleninou, podle chuti pokapané jogurtem.

NĚCO NAVÍC: Bulgur jsou celá pšeničná zrna, uvařená, usušená a pak rozdrcená. Obsahuje hodně vitaminů skupiny B, železa a vlákniny, ale také méně kilojoulů než rýže.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit