Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná zelenina a bulgur
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 294 g
Tuky 66 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mírně pikantní bulgur s grilovanými lilky a parikami tvoří ideální letní jídlo.

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
med 4 PL
tekutý
lilek 4 ks
malé nebo 2 velké, na kostky
bez semen, na kousky
bulgur 280 g
nastrouhaná kůra i šťáva
máta 2 hrsti
nasekané lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Smíchejte olej, med a harissu a polovinou směsi zakapejte lilek a papriky. Pořádně dochuťte. Zahřejte grilovací pánev a 15 minut na ní opékejte zeleninu, aby lehce zhnědla a prohřála se, občas ji obraťte.

2

Mezitím vsypte bulgur do mísy a přelijte ho vroucí vodou tak, aby ho zaplavila. Nechte 10 minut stát, aby změkl a byl kyprý. Slijte a zakapejte zbývající zálivkou a citronovou šťávou. Posypte citronovou kůrou a mátovými lístky. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Podávejte s opečenou zeleninou, podle chuti pokapané jogurtem.

NĚCO NAVÍC: Bulgur jsou celá pšeničná zrna, uvařená, usušená a pak rozdrcená. Obsahuje hodně vitaminů skupiny B, železa a vlákniny, ale také méně kilojoulů než rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín