Mírně pikantní bulgur s grilovanými lilky a parikami tvoří ideální letní jídlo.
Suroviny
Postup
Smíchejte olej, med a harissu a polovinou směsi zakapejte lilek a papriky. Pořádně dochuťte. Zahřejte grilovací pánev a 15 minut na ní opékejte zeleninu, aby lehce zhnědla a prohřála se, občas ji obraťte.
Mezitím vsypte bulgur do mísy a přelijte ho vroucí vodou tak, aby ho zaplavila. Nechte 10 minut stát, aby změkl a byl kyprý. Slijte a zakapejte zbývající zálivkou a citronovou šťávou. Posypte citronovou kůrou a mátovými lístky. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Podávejte s opečenou zeleninou, podle chuti pokapané jogurtem.
NĚCO NAVÍC: Bulgur jsou celá pšeničná zrna, uvařená, usušená a pak rozdrcená. Obsahuje hodně vitaminů skupiny B, železa a vlákniny, ale také méně kilojoulů než rýže.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů )
- Bezmasá večeře z grilu aneb 20 na grilovanou zeleninu jako přílohu i hlavní chod(20 receptů )