Grilovaná zelenina s bazalkou

Grilovaná zelenina s bazalkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 399 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 21 g
Tuky 29 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nemáte-li rozpálený gril, můžete zeleninu zapéct v troubě předehřáté na 220°C. Milovníci ostrého mohou do pánve spolu s kostičkami papriky přidat ještě špetku drcených sušených chilli papriček. 

Suroviny

paprika žlutá 1 ks
v celku
paprika červená 1 ks
v celku
olivový olej 2 PL
+ na potření
10 ks
třešňová rajčátka větší, přepůlená
sůl mořská
bazalka 1 svazek
lilek 1 ks
cuketa 2 ks
menší

1 Papriky opečte na grilu, až slupka zčerná. Zabalte je do plastového sáčku a nechte 10 minut zapařit. Pak vyjměte, oloupejte slupku, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. Lilek a cukety nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte 30 minut, aby se vypotily.

2 V pánvi rozehřejte olej a přidejte kostičky papriky. Zprudka opékejte asi 3 minuty. Pak přidejte rajčátka, polovinu nasekané bazalky a osolte. Směs rozprostřete do zapékací misky.

3 Lilek a cuketu osušte papírovou utěrkou, potřete olejem a opečte na grilu. Vyskládejte do zapékací misky na rajčata s paprikou a dejte na chvilku na gril. Ozdobte zbylou bazalkou. Můžete jíst teplé jako přílohu, ale i studené jako salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit