Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná zelenina s bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 609 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 61 g
Tuky 29 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte-li rozpálený gril, můžete zeleninu zapéct v troubě předehřáté na 220°C. Milovníci ostrého mohou do pánve spolu s kostičkami papriky přidat ještě špetku drcených sušených chilli papriček. 

Suroviny

v celku
v celku
olivový olej 2 PL
+ na potření
rajčata cherry 10 ks
větší, přepůlená
sůl mořská
bazalka 1 svazek
lilek 1 ks
menší

Postup

1

Papriky opečte na grilu, až slupka zčerná. Zabalte je do plastového sáčku a nechte 10 minut zapařit. Pak vyjměte, oloupejte slupku, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. Lilek a cukety nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte 30 minut, aby se vypotily.

2

V pánvi rozehřejte olej a přidejte kostičky papriky. Zprudka opékejte asi 3 minuty. Pak přidejte rajčátka, polovinu nasekané bazalky a osolte. Směs rozprostřete do zapékací misky.

3

Lilek a cuketu osušte papírovou utěrkou, potřete olejem a opečte na grilu. Vyskládejte do zapékací misky na rajčata s paprikou a dejte na chvilku na gril. Ozdobte zbylou bazalkou. Můžete jíst teplé jako přílohu, ale i studené jako salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9