0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná zelenina s kozím sýrem

salat se syrem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Grilovaná zelenina s kozím sýrem

4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4726 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 446 g
Tuky 230 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý vegetariánský hlavní chod! Podávejte ho s chlebovými plackami – zabalením vzniknou šťavnaté teplé ,sendviče‘. Zeleninu můžete servírovat i samotnou jako salát – je stejně dobrý studený i teplý.

Suroviny

lilek 4 ks
podélně nakrájené na centimetrové plátky
pevná, drobnější, na třícentimetrové plátky
jarní cibulka 2 svazky
bez natě
olivový olej 200 ml
extra panenský
ocet 2 PL
nejlépe bílý vinný
česnek 3 stroužky
rozdrcený
sůl
pepř
lze nahradit brynzou
olivový olej
na pokapání
bazalka hrst
čerstvé lístky
arabský chléb 8 ks

Postup

1

Zeleninu ve velké mělké míse zakapejte směsí z poloviny oleje, octa, česneku, soli a pepře.

2

Rozpalte gril a baklažán opékejte po každé straně čtyři až pět minut. Přesuňte do další velké mělké mísy. Rajčata a cibulku grilujte tři až čtyři minuty; jednou je otočte. Přidejte k baklažánu.

3

Na horkou zeleninu v míse rozdrobte kozí sýr a všechno ještě důkladně pokapejte zbylým kořeněným olejem. Směs jemně, nejlépe vidličkou, promíchejte.

4

Placky opečte minutu nebo dvě na grilu; jednou je otočte. Do placky si každý nabere zeleninu se sýrem, posype bazalkou a zabalí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.63

Anonym

moc dobre, meli jsme vetsi zahradni party, kozi syr sice moc nefrcel, ale zachranovali jsme to helmans dressingama a omackama, a vsichni si pochutnavali, grilujeme casto, takze je mam vzdycky v lednici k dispozici

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč