Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná zelenina s kozím sýrem

salat se syrem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Grilovaná zelenina s kozím sýrem

4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4726 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 446 g
Tuky 230 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý vegetariánský hlavní chod! Podávejte ho s chlebovými plackami – zabalením vzniknou šťavnaté teplé ,sendviče‘. Zeleninu můžete servírovat i samotnou jako salát – je stejně dobrý studený i teplý.

Suroviny

lilek 4 ks
podélně nakrájené na centimetrové plátky
pevná, drobnější, na třícentimetrové plátky
jarní cibulka 2 svazky
bez natě
olivový olej 200 ml
extra panenský
ocet 2 PL
nejlépe bílý vinný
česnek 3 stroužky
rozdrcený
sůl
pepř
lze nahradit brynzou
olivový olej
na pokapání
bazalka hrst
čerstvé lístky

Postup

1

Zeleninu ve velké mělké míse zakapejte směsí z poloviny oleje, octa, česneku, soli a pepře.

2

Rozpalte gril a baklažán opékejte po každé straně čtyři až pět minut. Přesuňte do další velké mělké mísy. Rajčata a cibulku grilujte tři až čtyři minuty; jednou je otočte. Přidejte k baklažánu.

3

Na horkou zeleninu v míse rozdrobte kozí sýr a všechno ještě důkladně pokapejte zbylým kořeněným olejem. Směs jemně, nejlépe vidličkou, promíchejte.

4

Placky opečte minutu nebo dvě na grilu; jednou je otočte. Do placky si každý nabere zeleninu se sýrem, posype bazalkou a zabalí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Recept se nachází v č.9/04, str.63
moc dobre, meli jsme vetsi zahradni party, kozi syr sice moc nefrcel, ale zachranovali jsme to helmans dressingama a omackama, a vsichni si pochutnavali, grilujeme casto, takze je mam vzdycky v lednici k dispozici

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč