Skvělý vegetariánský hlavní chod! Podávejte ho s chlebovými plackami – zabalením vzniknou šťavnaté teplé ,sendviče‘. Zeleninu můžete servírovat i samotnou jako salát – je stejně dobrý studený i teplý.
Suroviny
Postup
Zeleninu ve velké mělké míse zakapejte směsí z poloviny oleje, octa, česneku, soli a pepře.
Rozpalte gril a baklažán opékejte po každé straně čtyři až pět minut. Přesuňte do další velké mělké mísy. Rajčata a cibulku grilujte tři až čtyři minuty; jednou je otočte. Přidejte k baklažánu.
Na horkou zeleninu v míse rozdrobte kozí sýr a všechno ještě důkladně pokapejte zbylým kořeněným olejem. Směs jemně, nejlépe vidličkou, promíchejte.
Placky opečte minutu nebo dvě na grilu; jednou je otočte. Do placky si každý nabere zeleninu se sýrem, posype bazalkou a zabalí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Letní grilování: 13 receptů na gril(13 receptů )
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů )
- Bezmasá večeře z grilu aneb 20 na grilovanou zeleninu jako přílohu i hlavní chod(20 receptů )
Komentáře