Grilovaná zelenina s kozím sýrem

Grilovaná zelenina s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4726 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 446 g
Tuky 230 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý vegetariánský hlavní chod! Podávejte ho s chlebovými plackami – zabalením vzniknou šťavnaté teplé ,sendviče‘. Zeleninu můžete servírovat i samotnou jako salát – je stejně dobrý studený i teplý.

Suroviny

lilek 4 ks
podélně nakrájené na centimetrové plátky
rajčata 8 ks
pevná, drobnější, na třícentimetrové plátky
jarní cibulka 2 svazky
bez natě
olivový olej 200 ml
extra panenský
ocet 2 PL
nejlépe bílý vinný
česnek 3 stroužky
rozdrcený
sůl
pepř
kozí sýr 200 g
lze nahradit brynzou
olivový olej
na pokapání
bazalka hrst
čerstvé lístky
arabský chléb 8 ks

1Zeleninu ve velké mělké míse zakapejte směsí z poloviny oleje, octa, česneku, soli a pepře.

2Rozpalte gril a baklažán opékejte po každé straně čtyři až pět minut. Přesuňte do další velké mělké mísy. Rajčata a cibulku grilujte tři až čtyři minuty; jednou je otočte. Přidejte k baklažánu.

3Na horkou zeleninu v míse rozdrobte kozí sýr a všechno ještě důkladně pokapejte zbylým kořeněným olejem. Směs jemně, nejlépe vidličkou, promíchejte.

4Placky opečte minutu nebo dvě na grilu; jednou je otočte. Do placky si každý nabere zeleninu se sýrem, posype bazalkou a zabalí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

moc dobre, meli jsme vetsi zahradni party, kozi syr sice moc nefrcel, ale zachranovali jsme to helmans dressingama a omackama, a vsichni si pochutnavali, grilujeme casto, takze je mam vzdycky v lednici k dispozici

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit