Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Zázvorové pivo
Zázvorové pivo


> 60 min
0,0 (0x)

1.V misce rozmícháme 2 lžíce teplé vody, cukr a droždí a za občasného míchání je necháme rozpustit. Pak misku postavíme na teplé místo a počkáme, dokud směs nezačne kvasit. 2.Do nerezové misky nastrouháme najemno kůru z 1 citronu nebo limety, přidáme cukr a sušený zázvor, přilijeme 2,5 dl vařící vody a necháme 10 minut odstát. Pak vše scedíme a nalijeme do plastové láhve o obsahu 1,5 l. Dolijeme ji studenou vodou tak, aby se tekutina ochladila na tělesnou teplotu, přidáme kvásek a dolijeme vlažnou vodou asi 5 cm pod horní okraj. Láhev pevně uzavřeme a necháme ji asi 3 dny stát při pokojové teplotě. Láhev chodíme několikrát denně kontrolovat, a když je příliš tvrdá, velice opatrně pomalu otočíme uzávěrem, aby mohly uniknout nashromážděné plyny. 3.Po 3 dnech dáme pivo důkladně vychladit, pak láhev velmi opatrně otevřeme, pivo rozlijeme do sklenic, doplníme plátky oloupaného čerstvého zázvoru a šťávou i kůrou ze zbylého citronu nebo limetky a podáváme.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1117 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • Sacharidy 270 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt