Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zázvorové pivo

Popis receptu: 
miluji tuhle chuť
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    250 g třtinového cukru 2 citrony nebo limety, nejlépe BIO 1-2 lžičky sušeného zázvoru několik plátků oloupaného čerstvého zázvoru KVÁSEK: 1/2 lžičky cukru 1/4 lžičky sušeného droždí

Příprava jídla

1.V misce rozmícháme 2 lžíce teplé vody, cukr a droždí a za občasného míchání je necháme rozpustit. Pak misku postavíme na teplé místo a počkáme, dokud směs nezačne kvasit. 2.Do nerezové misky nastrouháme najemno kůru z 1 citronu nebo limety, přidáme cukr a sušený zázvor, přilijeme 2,5 dl vařící vody a necháme 10 minut odstát. Pak vše scedíme a nalijeme do plastové láhve o obsahu 1,5 l. Dolijeme ji studenou vodou tak, aby se tekutina ochladila na tělesnou teplotu, přidáme kvásek a dolijeme vlažnou vodou asi 5 cm pod horní okraj. Láhev pevně uzavřeme a necháme ji asi 3 dny stát při pokojové teplotě. Láhev chodíme několikrát denně kontrolovat, a když je příliš tvrdá, velice opatrně pomalu otočíme uzávěrem, aby mohly uniknout nashromážděné plyny. 3.Po 3 dnech dáme pivo důkladně vychladit, pak láhev velmi opatrně otevřeme, pivo rozlijeme do sklenic, doplníme plátky oloupaného čerstvého zázvoru a šťávou i kůrou ze zbylého citronu nebo limetky a podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář