Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce
Postup
1
Na lžíci másla osmahněte 1 cibuli, nasekanou, stroužek česneku, drcený, kousek zázvoru, strouhaného.
2
Vmíchejte lžíci kari a opékejte 2–3 minuty. Přidejte 1,5 kg dýňové dužiny, na kostičky, 2–3 jablka, pokrájená, a zalijte 1 l zeleninového vývaru. Vařte 30–40 minut.
3
Dochuťte solí a citronovou šťávou a rozmixujte. Zdobte zakysanou smetanou a plátkem jablka.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů )
- Přesnídávkové polévky, které můžete zařadit do nízkotučného jídelníčku(13 receptů )
- 10 nejlepších ověřených receptů na krémové dýňové polévky(10 receptů )