Dýňová polévka s jablky

Dýňová polévka s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (74)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 221 g
Tuky 14 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý)
strouhaný
kari koření 1 PL
dýně 1.5 kg
na kostičky
jablka 2 ks
pokrájená
vývar zeleninový 1 PL
sůl
citronová štáva
zakysaná smetana
jablka plátek
na ozdobu

1 Na lžíci másla osmahněte 1 cibuli, nasekanou, stroužek česneku, drcený, kousek zázvoru, strouhaného.

2 Vmíchejte lžíci kari a opékejte 2–3 minuty. Přidejte 1,5 kg dýňové dužiny, na kostičky, 2–3 jablka, pokrájená, a zalijte 1 l zeleninového vývaru. Vařte 30–40 minut.

3 Dochuťte solí a citronovou šťávou a rozmixujte. Zdobte zakysanou smetanou a plátkem jablka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit