Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňová polévka s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 85
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 221 g
Tuky 14 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce

Suroviny

nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý)
strouhaný
kari koření 1 PL
dýně 1,5 kg
na kostičky
pokrájená
vývar zeleninový 1 PL
sůl
jablko plátek
na ozdobu

Postup

1

Na lžíci másla osmahněte 1 cibuli, nasekanou, stroužek česneku, drcený, kousek zázvoru, strouhaného.

2

Vmíchejte lžíci kari a opékejte 2–3 minuty. Přidejte 1,5 kg dýňové dužiny, na kostičky, 2–3 jablka, pokrájená, a zalijte 1 l zeleninového vývaru. Vařte 30–40 minut.

3

Dochuťte solí a citronovou šťávou a rozmixujte. Zdobte zakysanou smetanou a plátkem jablka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...