Chladivá máta a voňavý tymián je netradiční spojení, ve výsledku ale dodává nápojům šmrnc. Sirup je bez citronové šťávy hodně sladký, ať už ho budete míchat jako koktejl, nebo jen s vodou, nezapomeňte k němu přidat trochu citronové šťávy. My pro vás máme inspiraci v podobě variace gin souru a nealkoholického aperitivu.
Suroviny
Postup
Sirup z máty a tymiánu
Vše dejte do rendlíku s 500 ml vody a 10 minut povařte. Nechte vychladnout a sceďte.
Tymiánovo-mátový gin sour
Všechny ingredience dejte do šejkru nebo zavařovací sklenice, doplňte do dvou třetin obsahu ledem a důkladně protřepejte. Slijte do vychlazené sklenice přes sítko a ozdobte snítkou tymiánu.
Aperitiv s lesním ovocem
Ovoce rozmačkejte ve sklenici, přidejte sirup, fresh, sklenici doplňte do dvou třetin obsahu ledem a promíchejte. Sceďte přes sítko do vychlazené sklenice, dolijte tonikem a ozdobte ovocem (malinami, ostružinami či borůvkami).