Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sirup z máty a tymiánu & alko i nealko koktejl
Sirup z máty a tymiánu & alko i nealko koktejl
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sirup z máty a tymiánu & alko i nealko koktejl

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na 0,5 l sirupu a 1 alko i nealko drink

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2539 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 583 g
Tuky 5 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chladivá máta a voňavý tymián je netradiční spojení, ve výsledku ale dodává nápojům šmrnc. Sirup je bez citronové šťávy hodně sladký, ať už ho budete míchat jako koktejl, nebo jen s vodou, nezapomeňte k němu přidat trochu citronové šťávy. My pro vás máme inspiraci v podobě variace gin souru a nealkoholického aperitivu.

Související recepty

Suroviny

Na sirup z máty a tymiánu
máta 2 hrsti
tymián 10 snítek
Na tymiánovo-mátový gin sour
gin 50 ml
cukrový sirup 25 ml
z máty a tymiánu (viz výše)
limetová šťáva 20 ml
Na aperitiv s lesním ovocem
+ na ozdobení
cukrový sirup 40 ml
z máty a tymiánu (viz výše)
limetová šťáva 10 ml
tonic 100 ml

Postup

Sirup z máty a tymiánu

1

Vše dejte do rendlíku s 500 ml vody a 10 minut povařte. Nechte vychladnout a sceďte. 

Tymiánovo-mátový gin sour

2

Všechny ingredience dejte do šejkru nebo zavařovací sklenice, doplňte do dvou třetin obsahu ledem a důkladně protřepejte. Slijte do vychlazené sklenice přes sítko a ozdobte snítkou tymiánu.

Aperitiv s lesním ovocem

3

Ovoce rozmačkejte ve sklenici, přidejte sirup, fresh, sklenici doplňte do dvou třetin obsahu ledem a promíchejte. Sceďte přes sítko do vychlazené sklenice, dolijte tonikem a ozdobte ovocem (malinami, ostružinami či borůvkami). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...