0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

3.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5743 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 1023 g
Tuky 138 g
Vláknina 219 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablíčka s exkluzivním doprovodem vám zpříjemní a osladí i ten nejupršenější podzimní den! Už jejich vůně má přímo antidepresivní účinky. 

Suroviny

Golden Delicious – oloupaná, přepůlená a zbavená jádřinců, ale stopky ponechané
Na krém
plnotučný
moučkový cukr 35 g
citronová kůra 1 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
Na sirup
med 100 g
třtinový cukr 300 g
slámové či sherry
skořice 3 svitky
hřebíček 6 ks
badyán 1 ks
Na drobenku
chleba žitný 40 g
nebo perník
lískové oříšky 35 g
loupané, opražené nasucho na pánvi
třtinový cukr 2 PL
hřebíček ¼ ČL

1 Na tvarohový krém utřete tvaroh s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou a dejte do chladu. Troubu předehřejte na 170 °C.

2 Do rendlíku dejte med, třtinový cukr, dezertní víno, skořici, hřebíček a badyán a přilijte 750 ml vody. Na malém plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak mírně zvyšte plamen a přiveďte k varu.

3 Jablka rozložte do zapékací nádoby a přelijte je horkou tekutinou z rendlíku. Zakryjte alobalem a pečte 30 minut, pak jablka obraťte, zase zakryjte a pečte dalších 15–20 minut doměkka.

4 Jablka vyberte děrovanou sběračkou a zakryjte alobalem. Šťávu přelijte do rendlíku a svařte na hustotu sirupu, na silném plameni to zabere 15–20 minut.

5 Mezitím plátky chleba rozložte na plech a pečte 10–15 minut dokřupava. Nechte ho vychladnout a pak spolu s oříšky, třtinovým cukrem a mletým hřebíčkem rozmixujte nahrubo. Vraťte na plech, rozprostřete a pečte dalších 10 minut, až se rozvoní.

6 Jablka podávejte přelitá sirupem, posypaná drobenkou a s tvarohovým krémem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč