Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5093 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 913 g
Tuky 139 g
Vláknina 196 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jablíčka s exkluzivním doprovodem

Suroviny

6 ks
jablka Golden Delicious oloupaných, přepůlených a zbavených jádřinců, ale stopky ponechané
Na krém
250 g
plnotučný tvaroh
moučkový cukr 35 g
citronová kůra 1 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
Na sirup
med 100 g
třtinový cukr 300 g
víno dezertní 500 ml
skořice 3 svitky
hřebíček 6 ks
badyán 1 ks
Na drobenku
40 g
žitný chléb nebo perník
lískové oříšky 35 g
loupané, opražené nasucho na pánvi
třtinový cukr 2 PL
hřebíček 1 ČL

1 Na tvarohový krém utřete tvaroh s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou a dejte do chladu. Troubu předehřejte na 170 °C.

2 Do rendlíku dejte med, třtinový cukr, dezertní víno, skořici, hřebíček a badyán a přilijte 750 ml vody. Na malém plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak mírně zvyšte plamen a přiveďte k varu.

3 Jablka rozložte do zapékací nádoby a přelijte je horkou tekutinou z rendlíku. Zakryjte alobalem a pečte 30 minut, pak jablka obraťte, zase zakryjte a pečte dalších 15–20 minut doměkka.

4 Jablka vyberte děrovanou sběračkou a zakryjte alobalem. Šťávu přelijte do rendlíku a svařte na hustotu sirupu, na silném plameni to zabere 15–20 minut.

5 Mezitím plátky chleba rozložte na plech a pečte 10–15 minut dokřupava. Nechte ho vychladnout a pak spolu s oříšky, třtinovým cukrem a mletým hřebíčkem rozmixujte nahrubo. Vraťte na plech, rozprostřete a pečte dalších 10 minut, až se rozvoní.

6 Jablka podávejte přelitá sirupem, posypaná drobenkou a s tvarohovým krémem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit