Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem
Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

3.5/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5743 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 1023 g
Tuky 138 g
Vláknina 219 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablíčka s exkluzivním doprovodem vám zpříjemní a osladí i ten nejupršenější podzimní den! Už jejich vůně má přímo antidepresivní účinky. 

Související recepty

Suroviny

Golden Delicious – oloupaná, přepůlená a zbavená jádřinců, ale stopky ponechané
Na krém
plnotučný
vanilkový extrakt 1 ČL
Na sirup
med 100 g
třtinový cukr 300 g
slámové či sherry
skořice 3 svitky
Na drobenku
nebo perník
lískové oříšky 35 g
loupané, opražené nasucho na pánvi
třtinový cukr 2 PL

Postup

1

Na tvarohový krém utřete tvaroh s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou a dejte do chladu. Troubu předehřejte na 170 °C.

2

Do rendlíku dejte med, třtinový cukr, dezertní víno, skořici, hřebíček a badyán a přilijte 750 ml vody. Na malém plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak mírně zvyšte plamen a přiveďte k varu.

3

Jablka rozložte do zapékací nádoby a přelijte je horkou tekutinou z rendlíku. Zakryjte alobalem a pečte 30 minut, pak jablka obraťte, zase zakryjte a pečte dalších 15–20 minut doměkka.

4

Jablka vyberte děrovanou sběračkou a zakryjte alobalem. Šťávu přelijte do rendlíku a svařte na hustotu sirupu, na silném plameni to zabere 15–20 minut.

5

Mezitím plátky chleba rozložte na plech a pečte 10–15 minut dokřupava. Nechte ho vychladnout a pak spolu s oříšky, třtinovým cukrem a mletým hřebíčkem rozmixujte nahrubo. Vraťte na plech, rozprostřete a pečte dalších 10 minut, až se rozvoní.

6

Jablka podávejte přelitá sirupem, posypaná drobenkou a s tvarohovým krémem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření
  • Tipy redakce

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření

Blíží se svátek všech zamilovaných, a ať už jste jeho nadšeným příznivcem, nebo vás moc nebere, je to skvělá příležitost oslavit lásku. A to nejen tím, že si navzájem připomenete, co jeden pro druhého znamenáte, ale třeba i milou drobností....