Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5633 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 1001 g
Tuky 149 g
Vláknina 214 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablíčka s exkluzivním doprovodem

Související recepty

Suroviny

jablka 6 ks
Golden Delicious oloupaná, přepůlená a zbavená jádřinců, ale stopky ponechané
Na krém
tvaroh 250 g
plnotučný
moučkový cukr 35 g
citronová kůra 1 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
Na sirup
med 100 g
třtinový cukr 300 g
víno dezertní 500 ml
skořice 3 svitky
hřebíček 6 ks
badyán 1 ks
Na drobenku
chleba žitný 40 g
nebo perník
lískové oříšky 35 g
loupané, opražené nasucho na pánvi
třtinový cukr 2 PL
hřebíček 1 ČL

1 Na tvarohový krém utřete tvaroh s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou a dejte do chladu. Troubu předehřejte na 170 °C.

2 Do rendlíku dejte med, třtinový cukr, dezertní víno, skořici, hřebíček a badyán a přilijte 750 ml vody. Na malém plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak mírně zvyšte plamen a přiveďte k varu.

3 Jablka rozložte do zapékací nádoby a přelijte je horkou tekutinou z rendlíku. Zakryjte alobalem a pečte 30 minut, pak jablka obraťte, zase zakryjte a pečte dalších 15–20 minut doměkka.

4 Jablka vyberte děrovanou sběračkou a zakryjte alobalem. Šťávu přelijte do rendlíku a svařte na hustotu sirupu, na silném plameni to zabere 15–20 minut.

5 Mezitím plátky chleba rozložte na plech a pečte 10–15 minut dokřupava. Nechte ho vychladnout a pak spolu s oříšky, třtinovým cukrem a mletým hřebíčkem rozmixujte nahrubo. Vraťte na plech, rozprostřete a pečte dalších 10 minut, až se rozvoní.

6 Jablka podávejte přelitá sirupem, posypaná drobenkou a s tvarohovým krémem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit