Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní hrášek s datlemi & ořechy

Pro štíhlou linii
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 25 minut
P
Zelenina Italská

Ingredience

    • špetka krupicového cukru a sůl
    • 450 g čerstvého či mraženého hrášku
    • 280 g zelených fazolek, pokrájených
    • 100 g lusků cukrového hrášku, pokrájeného
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 střední šalotka, nakrájená na plátky
    • 1/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů
    • 1/4 hrnku nasekaných datlí bez pecky
    • špetka kajenského pepře
    • 1 lžička šťávy z citronu

Příprava jídla

1 Ve velkém hrnci přiveďte zprudka k varu vodu se špetkou cukru a solí. Vedle si připravte mísu s ledovou vodou a případně i ledem. Vhoďte do vroucí vody fazolky a vařte je 2 minuty, pak vhoďte čerstvý hrášek (mražený není nutné blanšírovat) a po 30 sekundách pokrájené lusky cukrového hrášku (fazolky se vaří 3 minuty, hrášek 1 minutu a lusky cukrového hrášku 30 sekund). Slijte a hned zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a nechte okapat.

2 V pánvi na olivovém oleji opékejte šalotku doměkka; trvá to asi 3 minuty. Přidejte ořechy, datle a kajenský pepř a ještě minutku míchejte. Nyní přimíchejte mražený hrášek (pokud jste nepoužili čerstvý) a okapanou blanšírovanou zeleninu.

3

Za stálého míchání prohřívejte minutu. Vmíchejte citron a případně dosolte. Podávejte horké.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový hrášek s pancettou

Letní hrášková polévka

Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem

Šunka na páře s karotkami a hráškem

Tagliatelle se sušenou šunkou na hráškovém krému

Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré

Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem

REKLAMA

Přidat komentář