0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní hrášek s datlemi & ořechy

Jarní hrášek s datlemi & ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jarní hrášek s datlemi & ořechy

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1102 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 118 g
Tuky 46 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro štíhlou linii

Suroviny

krupicový cukr 1 špetka
sůl 1 špetka
hrášek 450 g
čerstvý nebo mražený
fazolky zelené 280 g
pokrájené
hráškové lusky 100 g
pokrájené
olivový olej 1 PL
panenský
šalotka 1 ks
na plátky
vlašské ořechy 0.25 hrnku
nasekané
datle 0.25 hrnek
nasekané bez pecky
kajenský pepř 1 špetka
citronová štáva 1 ČL

1 Ve velkém hrnci přiveďte zprudka k varu vodu se špetkou cukru a solí. Vedle si připravte mísu s ledovou vodou a případně i ledem. Vhoďte do vroucí vody fazolky a vařte je 2 minuty, pak vhoďte čerstvý hrášek (mražený není nutné blanšírovat) a po 30 sekundách pokrájené lusky cukrového hrášku (fazolky se vaří 3 minuty, hrášek 1 minutu a lusky cukrového hrášku 30 sekund). Slijte a hned zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a nechte okapat.

2 V pánvi na olivovém oleji opékejte šalotku doměkka; trvá to asi 3 minuty. Přidejte ořechy, datle a kajenský pepř a ještě minutku míchejte. Nyní přimíchejte mražený hrášek (pokud jste nepoužili čerstvý) a okapanou blanšírovanou zeleninu.

3 Za stálého míchání prohřívejte minutu. Vmíchejte citron a případně dosolte. Podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit