Pro štíhlou linii
Suroviny
Postup
Ve velkém hrnci přiveďte zprudka k varu vodu se špetkou cukru a solí. Vedle si připravte mísu s ledovou vodou a případně i ledem. Vhoďte do vroucí vody fazolky a vařte je 2 minuty, pak vhoďte čerstvý hrášek (mražený není nutné blanšírovat) a po 30 sekundách pokrájené lusky cukrového hrášku (fazolky se vaří 3 minuty, hrášek 1 minutu a lusky cukrového hrášku 30 sekund). Slijte a hned zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a nechte okapat.
V pánvi na olivovém oleji opékejte šalotku doměkka; trvá to asi 3 minuty. Přidejte ořechy, datle a kajenský pepř a ještě minutku míchejte. Nyní přimíchejte mražený hrášek (pokud jste nepoužili čerstvý) a okapanou blanšírovanou zeleninu.
Za stálého míchání prohřívejte minutu. Vmíchejte citron a případně dosolte. Podávejte horké.