
Recepty z vydání
Čočkový salát
„Ráda v kuchyni experimentuji, a tak vznikl i tento salát, který všem moc chutná,“ napsala nám čtenářka...
Špaldové krekry z vinného těsta
Skvělá, zdravá a rychle hotová chuťovka třeba k vínu.
Pečené brambory s oháňkou
Obíráte voňavé kousky masa, zajídáte opečenou cibulkou a k tomu napichujete zlatavé kousky brambor. Sen!
Polévka z hovězí oháňky
Silná polévka vás zaručeně postaví na nohy i po prohýřené noci. Pro větší společnost doporučujeme připravit si jí...
Brusinky v cukru
Proslazené brusinky mají lehce natrpklou, a přitom intenzivní chuť. Výborné jsou ke kozímu (i kravskému) sýru s bílou...
Kroupový pilaf s brusinkami
Pilaf podávejte jako hlavní chod, teplé menší jídlo nebo neotřelou přílohu.
Brusinkový punč
Lahodný horký nápoj okořeněný vanilkou, skořicí a zázvorem vás ,nakopne‘ i bez alkoholu...
Kuřecí paličky na pivě s ovocem a brusinkami
Skvěle vyladěná rychlovka z jednoho hrnce, kterou za vás připraví trouba.
Krůtí quesadillas s brusinkami
Delikátní brusinkovou omáčku doporučujeme připravovat rovnou z dvojnásobné dávky – zmizí totiž raz dva!...
Červený zelný salát s hroznovým vínem
Nemusíte přidávat cukr, pikantní nasládlost dodá salátu hroznové víno.
Krémový zelný salát s vlašskými ořechy
Salát můžete připravit klidně den dopředu, krásně se rozleží a nasákne všechny chutě ze zálivky.
Pečené fazole se slaninou
Vůně pečených fazolí bleskově přitáhne ke stolu všechny strávníky i bez svolávání.
Pomazánka z pečených paprik
Nejlepší jsou vlastní, čerstvě upečené papriky. Pokud si na ně netroufnete, kupte už hotové, naložené v oleji.
Koláčky s fíky & kozím sýrem
Nejrychlejší a nejjednodušší pohoštění. Pokud si chcete práci ještě usnadnit, nevykrajujte z těsta kolečka, ale jen ho...
Kuře v tempuře na exotickém salátku
Exotická chuťovka na party. Salát z manga a klíčků skvěle odlehčí smažené kuřecí kousky.
Studená polévka s okurkou & avokádem
Večer ji podávejte s krevetkami jako rafinované pohoštění a ráno na ni do lednice posílejte ty, kteří budou potřebovat...
Houbové carpaccio
Na přípravu téhle lahůdky se hodí mladé pevné křupavé houby s bílým masem. Ideální jsou malé a střední hříbky nebo...
Svatební páj
Svůj oblíbený páj Jamie Oliver pojmenoval ‚svatební‘ na počest prince Williama a jeho ženy Kate.
Obrácený jablečný koláč
Tenhle koláč se v originále jmenuje Apple pepper pot cake – jablečnou klasiku totiž Jamie Oliver doladil kořením...
Yorkshirský pudink a pomazánka z uzené ryby
Yorkshirský pudink nemá s naším pudinkem nic společného. Je to rychle v troubě upečené těsto, které se hodí nejen k...
Přidat komentář