Mátový salát s hráškem a sýrem

Mátový salát s hráškem a sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1156 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 54 g
Tuky 83 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ideální salát k letní večeři! Zasytí a osvěží zároveň – a hotový ho budete mít raz dva.

Suroviny

Na salát
hrášek 150 g
čerstvý či mražený
cibule 1 ks
olivový olej 1 PL
pistácie 50 g
vyloupané
máta lístky
otrhané ze svazku
hráškové výhonky 2 hrsti
lze nahradit výhonky mungo
feta 100 g
či ricotta, cottage, tartare
Na zálivku
olivový olej 3 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
červený
med 1 PL
sůl
pepř
1. Hrášek vhoďte na dvě minuty do vroucí vody, poté ho slijte a propláchněte studenou vodou. Cibuli nakrájejte najemno a nechejte ji na trošce olivového oleje zesklovatět (měla by být průsvitná a měkká).

2. Smíchejte hořčici s vinným octem, medem a olejem. Vzniklou zálivku dochuťte pepřem a solí. Do větší mísy pak vložte připravenou cibuli, hrášek i pistácie, zalijte dresinkem a všechno opatrně promíchejte. Přidejte lístky máty a výhonky mungo nebo naklíčený hrášek a znovu promíchejte.

3. Sýr, který jste si vybrali, rozdělte na větší kousky, posypte jimi salát a můžete podávat.

Obchod Apetit