Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mátový salát s hráškem a sýrem
Mátový salát s hráškem a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mátový salát s hráškem a sýrem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1156 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 54 g
Tuky 83 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální salát k letní večeři! Zasytí a osvěží zároveň – a hotový ho budete mít raz dva.

Suroviny

Na salát
hrášek 150 g
čerstvý či mražený
olivový olej 1 PL
pistácie 50 g
vyloupané
máta lístky
otrhané ze svazku
hráškové výhonky 2 hrsti
lze nahradit výhonky mungo
či ricotta, cottage, tartare
Na zálivku
olivový olej 3 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
vinný ocet červený 1 PL
med 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Hrášek vhoďte na dvě minuty do vroucí vody, poté ho slijte a propláchněte studenou vodou. Cibuli nakrájejte najemno a nechejte ji na trošce olivového oleje zesklovatět (měla by být průsvitná a měkká).

2

Smíchejte hořčici s vinným octem, medem a olejem. Vzniklou zálivku dochuťte pepřem a solí. Do větší mísy pak vložte připravenou cibuli, hrášek i pistácie, zalijte dresinkem a všechno opatrně promíchejte. Přidejte lístky máty a výhonky mungo nebo naklíčený hrášek a znovu promíchejte.

3

Sýr, který jste si vybrali, rozdělte na větší kousky, posypte jimi salát a můžete podávat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:39
Recept se nachází v č.7/05, str.83