Ideální salát k letní večeři! Zasytí a osvěží zároveň – a hotový ho budete mít raz dva.
Suroviny
Na salát
hrášek
150
g
čerstvý či mražený
cibule
1
ks
olivový olej
1
PL
pistácie
50
g
vyloupané
máta
lístky
otrhané ze svazku
hráškové výhonky
2
hrsti
lze nahradit výhonky mungo
sýr feta
100
g
či ricotta, cottage, tartare
Na zálivku
olivový olej
3
ČL
hořčice dijonská
1
ČL
vinný ocet červený
1
PL
med
1
PL
sůl
pepř
Postup
1
Hrášek vhoďte na dvě minuty do vroucí vody, poté ho slijte a propláchněte studenou vodou. Cibuli nakrájejte najemno a nechejte ji na trošce olivového oleje zesklovatět (měla by být průsvitná a měkká).
2
Smíchejte hořčici s vinným octem, medem a olejem. Vzniklou zálivku dochuťte pepřem a solí. Do větší mísy pak vložte připravenou cibuli, hrášek i pistácie, zalijte dresinkem a všechno opatrně promíchejte. Přidejte lístky máty a výhonky mungo nebo naklíčený hrášek a znovu promíchejte.
3
Sýr, který jste si vybrali, rozdělte na větší kousky, posypte jimi salát a můžete podávat.
Komentáře