Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový hrášek se salátem a slaninou

Krémový hrášek se salátem a slaninou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 603 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 55 g
Tuky 28 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrášek a salát povařený v bílém víně, chuť doladí slanina. Rychlá a chutná příloha.

Suroviny

hrášek 250 g
čerstvý, lze nahradit i mraženým
100 g
sušená slanina lze nahradit anglickou slaninou, na nudličky
jarní cibulka 4 ks
najemno nakrájená
2 ks
salát little gem
suché
lze nahradit crème fraîche
hořčice dijonská 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Vařte hrášek 3–4 minuty doměkka, slijte a dejte stranou. 

2

V pánvi na másle opékejte slaninu asi čtyři minuty dozlatova. Přidejte jarní cibulku a minutu míchejte.

3

Do pánve přidejte salát rozkrájený podélně na čtvrtky, zamíchejte a po 30 sekundách přilijte víno. Nechte minutu vařit, osolte a opepřete. 

4

Potom vmíchejte zakysanou smetanu a hořčici.

5

Jakmile začne všechno znovu bublat, přidejte hrášek, krátce prohřejte a podávejte rovnou z pánve.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín