Hrášek a salát povařený v bílém víně, chuť doladí slanina. Rychlá a chutná příloha.
Suroviny
hrášek
250
g
čerstvý, lze nahradit i mraženým
máslo
25
g
100
g
sušená slanina lze nahradit anglickou slaninou, na nudličky
jarní cibulka
4
ks
najemno nakrájená
2
ks
salát little gem
víno bílé
3
PL
suché
zakysaná smetana
2
PL
lze nahradit crème fraîche
hořčice dijonská
2
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Vařte hrášek 3–4 minuty doměkka, slijte a dejte stranou.
2
V pánvi na másle opékejte slaninu asi čtyři minuty dozlatova. Přidejte jarní cibulku a minutu míchejte.
3
Do pánve přidejte salát rozkrájený podélně na čtvrtky, zamíchejte a po 30 sekundách přilijte víno. Nechte minutu vařit, osolte a opepřete.
4
Potom vmíchejte zakysanou smetanu a hořčici.
5
Jakmile začne všechno znovu bublat, přidejte hrášek, krátce prohřejte a podávejte rovnou z pánve.