0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový hrášek s pancettou

Krémový hrášek s pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémový hrášek s pancettou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2274 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 136 g
Tuky 151 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové luštěniny

Suroviny

cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
hrášek 450 g
čerstvý či mražený
fazolky zelené 280 g
zelené prokrájené
hráškové lusky 100 g
pancetta 240 g
nebo jiná sušená slanina
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 375 ml
smetana ke šlehání 125 ml
citronová štáva 1 ČL

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu se lžičkou cukru. Vedle si připravte mísu s ledovou vodou a případně i ledem. Vhoďte do vroucí vody fazolky a vařte je 2 minuty, pak vhoďte čerstvý hrášek (mražený není nutné blanšírovat) a po 30 sekundách pokrájené lusky cukrového hrášku (fazolky se celkem vaří 3 minuty, hrášek 1 minutu a lusky cukrového hrášku 30 sekund). Slijte a hned zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a nechte okapat.

2 V pánvi opékejte pancettu dokřupava; trvá to 8–10 minut. Děrovanou lžící přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Tuk zbylý v pánvi poprašte moukou a minutu míchejte. Zalijte vývarem, smetanou a prošlehejte. Vařte, až se objem sníží o třetinu, trvá to asi 6 minut.

3 Nyní přimíchejte mražený hrášek (pokud jste nepoužili čerstvý) a okapanou blanšírovanou zeleninu. Prohřejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přendejte do servírovací mísy a posypte pancettou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit