Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový hrášek s pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2274 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 136 g
Tuky 151 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové luštěniny

Suroviny

cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
hrášek 450 g
čerstvý či mražený
fazolky zelené 280 g
zelené prokrájené
hráškové lusky 100 g
nebo jiná sušená slanina
vývar kuřecí 375 ml

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu se lžičkou cukru. Vedle si připravte mísu s ledovou vodou a případně i ledem. Vhoďte do vroucí vody fazolky a vařte je 2 minuty, pak vhoďte čerstvý hrášek (mražený není nutné blanšírovat) a po 30 sekundách pokrájené lusky cukrového hrášku (fazolky se celkem vaří 3 minuty, hrášek 1 minutu a lusky cukrového hrášku 30 sekund). Slijte a hned zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a nechte okapat.

2 V pánvi opékejte pancettu dokřupava; trvá to 8–10 minut. Děrovanou lžící přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Tuk zbylý v pánvi poprašte moukou a minutu míchejte. Zalijte vývarem, smetanou a prošlehejte. Vařte, až se objem sníží o třetinu, trvá to asi 6 minut.

3 Nyní přimíchejte mražený hrášek (pokud jste nepoužili čerstvý) a okapanou blanšírovanou zeleninu. Prohřejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přendejte do servírovací mísy a posypte pancettou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč