0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový hrášek s pancettou

Krémový hrášek s pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémový hrášek s pancettou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2274 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 136 g
Tuky 151 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové luštěniny

Suroviny

cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
hrášek 450 g
čerstvý či mražený
fazolky zelené 280 g
zelené prokrájené
hráškové lusky 100 g
nebo jiná sušená slanina
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 375 ml
citronová šťáva 1 ČL

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu se lžičkou cukru. Vedle si připravte mísu s ledovou vodou a případně i ledem. Vhoďte do vroucí vody fazolky a vařte je 2 minuty, pak vhoďte čerstvý hrášek (mražený není nutné blanšírovat) a po 30 sekundách pokrájené lusky cukrového hrášku (fazolky se celkem vaří 3 minuty, hrášek 1 minutu a lusky cukrového hrášku 30 sekund). Slijte a hned zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a nechte okapat.

2 V pánvi opékejte pancettu dokřupava; trvá to 8–10 minut. Děrovanou lžící přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Tuk zbylý v pánvi poprašte moukou a minutu míchejte. Zalijte vývarem, smetanou a prošlehejte. Vařte, až se objem sníží o třetinu, trvá to asi 6 minut.

3 Nyní přimíchejte mražený hrášek (pokud jste nepoužili čerstvý) a okapanou blanšírovanou zeleninu. Prohřejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přendejte do servírovací mísy a posypte pancettou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč