
Jahodová bowle s ledovou tříští
Perfektní drink pro zahradní slavnost.
Vydání: 2012/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8-10
Ingredience
- 1,5 l růžového vína
- 800–1200 g čerstvých jahod
- 100–200 ml vašeho oblíbeného ovocného likéru (višňový, grand marnier, z granátových jablek apod.) nebo bezinkového sirupu či višňového džusu
- plátky ze 2 limet (nejlépe bio)
- 500 ml sodovky k dolití
- ledová tříšť k podávání
Příprava jídla
1 Jahody omyjte, očistěte, přepulte a vložte do džbánu nebo mísy na bowli. Přidejte plátky limety a jahody přelijte likérem nebo sirupem. Zlehka promíchejte, zalijte dobře vychlazeným vínem a nechte 30 minut v chladu. Podávejte dolité sodovkou a doplněné ledovou tříští.
NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi připravte z bezinkového sirupu a zázvorové limonády dolité sodovkou.
Foto: Alena Hrbková
Přidat komentář