Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 530 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 57 g
Tuky 1 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké ovocné pití, které můžete popíjet celé sváteční odpoledne.

Suroviny

džus ovocný 1 PL
z granatových jablek
citron 1 ks
šťáva
vodka 150 ml
lze použít i bílý rum
40 ml
likér Grand Marnier
jablka 1 ks
rozpůlené, zbavené jadřince, nakrájené na tenká půlkolečka
pomeranč 1 ks
oloupaný a nakrájený na plátky
citron 1 ks
nakrájený na kolečka
granátové jablko 1 ks
zrníčka
700 ml
prosecco

Džus, citronovou šťávu, vodku a likér Grand Marnier nalijte do mísy. Přidejte ovoce, promíchejte a dejte chladit. Ovoci prospěje, když se v nápoji rozleží, základ na bowli proto nechte alespoň 3 hodiny stát. Těsně před podáváním vlijte prosecco.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit