Melounová bowle s broskvemi

Melounová bowle s broskvemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 762 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 127 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prázdninové osvěžení. Pokud chcete připravit bowli pro děti, nahraďte likér ovocným sirupem a šumivé víno citronovou limonádou.

Suroviny

meloun 600 g
dužina, nakrájená, bez pecek
broskve 1 ks
velká, oloupaná, nakrájená
jablka 1 ks
zbavené jadřince, oloupané, nakrájené
50 ml
broskvový likér či jiný ovocný likér nebo sirup
víno šumivé 750 ml
vychlazený, nej prosecco
máta 1 PL
lístky (či meduňky + 1 lžíce citronová šťáva)

1 Vložte do mísy všechno pokrájené ovoce, zalijte citronovou šťávou a likérem nebo sirupem a dejte odležet na 30 minut do chladničky. Potom vmíchejte natrhané lístky máty, zalijte dobře vychlazeným sektem a podávejte v šálcích s lžičkou či vidličkou. Můžete doplnit ledem nebo sodovkou.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit