Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jahodová bowle s ledovou tříští

Jahodová bowle s ledovou tříští

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1699 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 212 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní drink pro zahradní slavnost.

Suroviny

víno růžové 1.5 l
jahody 800 g
čerstvé
ovocný likér 100 ml
višňový, grand marnier, z granátových jablek apod. lze nahradit bezinkovým sirupem či višňovým džusem
limeta 2 ks
plátky, nejlépe biolimeta
sodovka 500 ml
na dolití
ledová tříšť k podávání

1 Jahody omyjte, očistěte, přepulte a vložte do džbánu nebo mísy na bowli. Přidejte plátky limety a jahody přelijte likérem nebo sirupem. Zlehka promíchejte, zalijte dobře vychlazeným vínem a nechte 30 minut v chladu. Podávejte dolité sodovkou a doplněné ledovou tříští.

NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi připravte z bezinkového sirupu a zázvorové limonády dolité sodovkou.

Foto: Alena Hrbková

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit