Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jahodová bowle s ledovou tříští

Jahodová bowle s ledovou tříští

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1699 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 212 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní drink pro zahradní slavnost.

Suroviny

víno růžové 1.5 l
jahody 800 g
čerstvé
ovocný likér 100 ml
višňový, grand marnier, z granátových jablek apod. lze nahradit bezinkovým sirupem či višňovým džusem
limeta 2 ks
plátky, nejlépe biolimeta
sodovka 500 ml
na dolití
ledová tříšť k podávání

1 Jahody omyjte, očistěte, přepulte a vložte do džbánu nebo mísy na bowli. Přidejte plátky limety a jahody přelijte likérem nebo sirupem. Zlehka promíchejte, zalijte dobře vychlazeným vínem a nechte 30 minut v chladu. Podávejte dolité sodovkou a doplněné ledovou tříští.

NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi připravte z bezinkového sirupu a zázvorové limonády dolité sodovkou.

Foto: Alena Hrbková

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit