Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Asijská kukuřičná polévka

Příjemně pikantní. Místo krevet můžete do polévky přidat dva filety z tresky nebo jiné bělomasé ryby nakrájené na kousky velikosti sousta.
Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Polévka Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce červené kari pasty
    • 400 ml kokosového mléka
    • 200 g mražené kukuřice
    • 16 přepůlených třešňových rajčátek
    • 200 g mražených krevet
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • čerstvý koriandr, na ozdobu

Příprava jídla

Lžíci červené kari pasty zahřívejte v hrnci, až začne prskat. Pak vlijte 400 ml kokosového mléka a přiveďte k varu. Poté dejte do polévky 200 g mražené kukuřice a nechte ji povolit, nakonec vhoďte 16 přepůlených třešňových rajčátek a 200 g mražených krevet. Vařte 5 minut. Přilijte 500 ml zeleninového vývaru, dosolte a ozdobte čerstvým koriandrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová česnečka

Rajčatová polévka s kapary

Kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Hrášková polévka s bazalkou

Vegetariánský ramen

Komentáře

Obrazek uzivatele
Doporučuji přidat ještě trochu limetkové šťávy a sojové omáčky. Zvýrazní chuť polévky.

Přidat komentář