Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 30 minut

Suroviny

cibule 1 ks
větší
žloutek 2 ks
mléko
mouka pšeničná hladká
slunečnicový olej
koření
dle chuti
1. Připravte si hrnec/vyšší pánev na smažení, misky na cibuli a obalovací směs a papírové kuchyňské utěrky na vysušení kroužků, 2. Nakrájejte cibuli od špičky na plátky, oddělte od sebe kolečka a dejte stranou. 3. Připravte si obalovací směs: žloutky rozmíchejte s kořením. S pepřem a solí příliš nešetřete, aby byla směs dost slaná. Přidejte trochu mouky i trochu mléka a dobře prošlehejte vidličkou. Postupně směs nastavujte tak akorát, aby byla polotekutá a stačila vám na cibuli. 4. Polovinu koleček ponořte do připravené směsi. 5. Nalijte do hrnce 1-2 cm oleje a rozpalte na středním plameni. Při správné teplotě přendejte lehce okapané kroužky do hrnce s olejem a smažte dozlatova. Mezitím dejte do obalovací směsi nacucat zbytek kroužků. 6. Před podáváním nechte kroužky od oleje okapat na vrstvě papírových ubrousků.

Obchod Apetit