Přímo dětsky jednoduché! Ať pečete na plechu nebo ve formě, úspěch je zaručen.
Suroviny
Na těsto
mouka pšeničná hladká
500
g
droždí
1
kostka
mléko
250
ml
dle savosti mouky
sůl
1
ČL
Na náplň
cibule bílá
500
g
oloupaná, na klínky
cibule červená
500
g
oloupaná, na klínky
150
g
uzeného masa i drůbežího, možno nahradit pražskou šunkou
máslo
80
g
zakysaná smetana
2
kelímky
možno nahradit smetanovým jogurtem
gouda
200
g
vejce
2
ks
sůl
pepř
1. Droždí nechte vzejít s trochou mléka. S moukou, solí a zbylým mlékem zpracujte na hladké těsto, přikryjte a nechte asi hodinu kynout.
2. Cibuli spolu s nakrájeným masem osmahněte na másle; stačí asi osm minut. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
3. Těsto rozválejte do požadovaného tvaru, poklaďte cibulí a masem a hodně opepřete. Smetanu a/nebo jogurt smíchejte se sýrem i vejci a lehce osolte. Vlijte na těsto. Pečte 40 až 50 minut, až budou okraje zlatavé a náplň zpevní.
2. Cibuli spolu s nakrájeným masem osmahněte na másle; stačí asi osm minut. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
3. Těsto rozválejte do požadovaného tvaru, poklaďte cibulí a masem a hodně opepřete. Smetanu a/nebo jogurt smíchejte se sýrem i vejci a lehce osolte. Vlijte na těsto. Pečte 40 až 50 minut, až budou okraje zlatavé a náplň zpevní.
Komentáře