Švábský cibulový koláč

Švábský cibulový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4372 kcal
Bílkoviny 179 g
Cukr 437 g
Tuky 200 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Přímo dětsky jednoduché! Ať pečete na plechu nebo ve formě, úspěch je zaručen.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 500 g
droždí 1 kostka
mléko 250 ml
dle savosti mouky
sůl 1 ČL
Na náplň
cibule bílá 500 g
oloupaná, na klínky
cibule červená 500 g
oloupaná, na klínky
150 g
uzeného masa i drůbežího, možno nahradit pražskou šunkou
máslo 80 g
zakysaná smetana 2 kelímky
možno nahradit smetanovým jogurtem
gouda 200 g
vejce 2 ks
sůl
pepř
1.  Droždí nechte vzejít s trochou mléka. S moukou, solí a zbylým mlékem zpracujte na hladké těsto, přikryjte a nechte asi hodinu kynout.

2.  Cibuli spolu s nakrájeným masem osmahněte na másle; stačí asi osm minut. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3.  Těsto rozválejte do požadovaného tvaru, poklaďte cibulí a masem a hodně opepřete. Smetanu a/nebo jogurt smíchejte se sýrem i vejci a lehce osolte. Vlijte na těsto. Pečte 40 až 50 minut, až budou okraje zlatavé a náplň zpevní.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit