0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švábský cibulový koláč

Švábský cibulový koláč

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4372 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 437 g
Tuky 200 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přímo dětsky jednoduché! Ať pečete na plechu nebo ve formě, úspěch je zaručen.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 500 g
droždí 1 kostka
mléko 250 ml
dle savosti mouky
sůl 1 ČL
Na náplň
cibule bílá 500 g
oloupaná, na klínky
cibule červená 500 g
oloupaná, na klínky
150 g
uzeného masa i drůbežího, možno nahradit pražskou šunkou
máslo 80 g
možno nahradit smetanovým jogurtem
gouda 200 g
vejce 2 ks
sůl
pepř
1.  Droždí nechte vzejít s trochou mléka. S moukou, solí a zbylým mlékem zpracujte na hladké těsto, přikryjte a nechte asi hodinu kynout.

2.  Cibuli spolu s nakrájeným masem osmahněte na másle; stačí asi osm minut. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3.  Těsto rozválejte do požadovaného tvaru, poklaďte cibulí a masem a hodně opepřete. Smetanu a/nebo jogurt smíchejte se sýrem i vejci a lehce osolte. Vlijte na těsto. Pečte 40 až 50 minut, až budou okraje zlatavé a náplň zpevní.

Komentáře

Anonym

Můžu u tohohle těsta udělat i závin??

Anonym

Bude se ti trhat a cibule uvnitř bude spíše vařená, než pěkně opečená z trouby.

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.38

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč