Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švábský cibulový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4558 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 440 g
Tuky 209 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přímo dětsky jednoduché! Ať pečete na plechu nebo ve formě, úspěch je zaručen.

Suroviny

Na těsto
droždí 1 kostka
mléko 250 ml
sůl 1 ČL
Na náplň
nebo šunka
nebo jogurt
gouda 200 g
vejce 2 ks
sůl
pepř

Postup

1

Droždí nechte vzejít s trochou mléka. S moukou, solí a zbylým mlékem zpracujte na hladké těsto, přikryjte a nechte asi hodinu kynout.

2

Cibuli spolu s nakrájeným masem osmahněte na másle; stačí asi osm minut. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3

Těsto rozválejte do požadovaného tvaru, poklaďte cibulí a masem a hodně opepřete. Smetanu a/nebo jogurt smíchejte se sýrem i vejci a lehce osolte. Vlijte na těsto. Pečte 40 až 50 minut, až budou okraje zlatavé a náplň zpevní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

14.09.2007 08:04
Recept se nachází v č.2/07, str.38
27.07.2007 08:17
Můžu u tohohle těsta udělat i závin??
02.08.2007 10:48
Bude se ti trhat a cibule uvnitř bude spíše vařená, než pěkně opečená z trouby.

Apetit magazín