Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulové kroužky ve slanině

Co je lepší než obyčejné cibulové kroužky? No přece ty obalené slaninou!

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chuťovka

Ingredience

    • 1–2 velké bílé cibule, oloupané
    • 20 plátků anglické slaniny
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky

    NA DIP

    • 8 lžic tekutého medu
    • 4 lžíce barbecue omáčky
    • 1 lžíce sójové omáčky

    NA POLEVU

    • 8 lžic tekutého medu
    • 4 lžíce barbecue omáčky
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžička kukuřičného škrobu
    • 1 lžička vody

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Cibuli nakrájejte na asi 1,5cm široká kolečka. Oddělte od sebe jednotlivé kroužky tak, aby vám vždy zůstaly dva u sebe a dohromady jich bylo 20. V misce smíchejte suroviny na dip a kroužky v něm omočte ze všech stran. Pak kroužky obtočte anglickou slaninou kolem dokola. Konec slaniny zajistěte párátkem. Takto připravené kroužky potřete dipem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut, potom otočte a pečte z druhé strany ještě 15–20 minut, dokud není slanina křupavá a cibule uvnitř měkká. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

3 Mezitím si připravte polevu. Do malého rendlíku dejte svařit med, barbecue omáčku a sójovou omáčku. V hrnku si rozmíchejte kukuřičný škrob v 1 lžičce vody a přidejte do vroucí směsi. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Polevou potřete hotové kroužky a posypte je petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Smažené plněné papričky

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Pivní sýrová polévka

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

REKLAMA

Přidat komentář