Cibulové kroužky ve slanině

Cibulové kroužky ve slanině

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13180 kcal
Bílkoviny 334 g
Cukr 256 g
Tuky 1200 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co je lepší než obyčejné cibulové kroužky? No přece ty obalené slaninou!

Suroviny

cibule 1 ks
velká bílá, oloupaná
anglická slanina 20 plátek
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
Na dip
med 8 PL
tekutý
bbq omáčka 4 PL
sójová omáčka 1 PL
Na polevu
med 8 PL
tekutý
bbq omáčka 4 PL
sójová omáčka 1 PL
škrob 1 ČL
voda 1 ČL

1 Troubu předehřejte na 200°C. Cibuli nakrájejte na asi 1,5cm široká kolečka. Oddělte od sebe jednotlivé kroužky tak, aby vám vždy zůstaly dva u sebe a dohromady jich bylo 20. V misce smíchejte suroviny na dip a kroužky v něm omočte ze všech stran. Pak kroužky obtočte anglickou slaninou kolem dokola. Konec slaniny zajistěte párátkem. Takto připravené kroužky potřete dipem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut, potom otočte a pečte z druhé strany ještě 15–20 minut, dokud není slanina křupavá a cibule uvnitř měkká. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

3 Mezitím si připravte polevu. Do malého rendlíku dejte svařit med, barbecue omáčku a sójovou omáčku. V hrnku si rozmíchejte kukuřičný škrob v 1 lžičce vody a přidejte do vroucí směsi. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Polevou potřete hotové kroužky a posypte je petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit