Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cibulové kroužky

3.6/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 366 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 45 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlapská vůně, chlapská chuť. Cibulové kroužky jsou vynikajíci k pivu, nebo jako příloha k domácím burgrům. Jejich příprava mnohé odradí. Není to ale tak komplikované, jak by se na první pohled mohlo zdát. 

Související recepty

Suroviny

cibule ½ kg
vejce 1 ks
strouhanka
olej
na smažení
sůl

Postup

1

Velkou cibuli nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm a ta rozdělte na jednotlivé kroužky.

2

Jednotlivé kroužky obalte v klasickém trojobalu - nejprve  mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pro urychlení obalování v sypkých surovinách můžete použít trik s protřepáním vícero kroužků v uzavřené nádobě.  

3

Připravené obalená kroužky vysmažte v pořádně rozpáleném oleji dozlatova.

4

Přebytečný tuk nechte odsát na vrstvě papírových utěrek.

Sůl podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...