
Karbanátky dědy Bohouše
Tenhle báječný, a přitom jednoduchý recept zdědila Martina Klasnová po dědovi. Jeho karbanátky jsou chuťově výraznější než ty klasické – díky pár jednoduchým zlepšovákům.
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
- 2 cibule, pokrájené najemno
- 4 lžíce francouzské nebo plnotučné hořčice
- 1 lžíce majoránky
- 2 vejce
- 4 lžíce ostrého kečupu
- 5 stroužků česneku, prolisovaných
- strouhanku z čerstvého toustového chleba na zahuštění
- 2 lžičky koření na mleté maso
- sůl a pepř
- olej na smažení
Příprava jídla
1. Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá.
2. Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně. Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte. Před každou dávkou karbanátků nechte olej pořádně rozpálit.
VIDEORECEPT:
2. Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně. Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte. Před každou dávkou karbanátků nechte olej pořádně rozpálit.
VIDEORECEPT:
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
BS (neověřeno)
23. Březen 2006 17:17
Martina (neověřeno)
6. Září 2006 12:03
skamo (neověřeno)
28. Duben 2006 09:55
hesus (neověřeno)
3. Červen 2006 11:15
Adam Vícha
24. Říjen 2015 05:14
Alka (neověřeno)
3. Říjen 2006 18:22
Eva (neověřeno)
3. Září 2008 11:52
opagme (neověřeno)
30. Listopad 2006 21:22
mitey (neověřeno)
29. Prosinec 2006 11:22
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 15:50
Tomáš Holub (neověřeno)
4. Listopad 2007 19:16
Anička (neověřeno)
30. Květen 2008 18:00
huzzy (neověřeno)
28. Říjen 2008 21:54
Jitka Šrámková
13. Únor 2019 20:03