Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená čokoláda

Na první pohled jednoduchost sama – ale ten pocit, když se lžička proboří krustičkou do žhavé čokoládové lávy…

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10 minut
PT20M
Příprava 0:20
Francouzská

Ingredience

    • 50 g másla + trochu na vymazání formiček
    • 1 lžíci mletých mandlí + trochu
    • na vysypání formiček
    • 100 g čokolády na vaření
    • 1 žloutek ze středně velkého vejce
    • 1 vejce
    • 2 lžíce přírodního krupicového cukru
    • 4 lžíce likéru Baileys
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 °C. Dvě formičky na suflé, případně silnostěnné ohnivzdorné kameninové hrnky vytřete trochou másla a vysypte částí mletých mandlí. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

2. Žloutek, celé vejce a cukr spolu vyšlehejte do pěny a pak do ní jemně vetřete rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Rozdělte do formiček nebo hrnků. (V téhle fázi je můžete zakrýt a uložit až na čtyři hodiny do chladničky. Pokud pak dáváte budoucí dezert do trouby studený, přidejte k době pečení dvě až tři minuty.) Vložte do trouby a asi deset minut pečte, až povrch zpevní a dezert trochu vyběhne.

3. Na hotovou zapečenou čokoládu položte připravenou šablonu ve tvaru srdíčka a poprašte povrch moučkovým cukrem. Pak šablonu sejměte a dezert ihned podávejte.

P.S.
Abyste dobře trefili velikost srdíčka, použijte jako vzor hrneček. Podle horního okraje si obkreslete kruh, vystřihněte ho, přeložte napůl, vystřihněte půlsrdíčko a rozložte ho.  ■
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento dezertík jsem dělal několikrát a je úžasný! Jen pozor, pokud ho před zapečením v troube dáte do lednice, počítejte minimálně se 4 minutami v troubě navíc. Nejlepší je, když ve středu zůstané kapku tekutý, ale chce to vychytat-už jsme ho měli i řádně propečený (nic moc) a na povrchu tenká kůrka a pod ní bláto (taky nic moc). Ovšem návštěvy tento dezert zbožnují:-)
Obrazek uzivatele
Je to nebezpecny recept, jsem na nem totiz uz zavisla:o)) Neni potreba cokoladu rozpoustet s maslem, staci samotna cokolada nebo pridat trosicku vody. Nevim, jak kdo, ale mne zapecena cokolada chutnala trosku "upecenejsi", ne uplne tekuta... Rozhodne stoji z to vyzkouset, je to dobrota:)
Obrazek uzivatele
Udělala jsem ho jako dezert a od te doby maji moji pratele divoke sny a zda se jim o zapecene cokolade:)
Obrazek uzivatele
tyyyyyyyyyyyyyyyjo
Obrazek uzivatele
ja tomu receptu proste neodolala, je to naprosto luxusni pochutnáníčko... zatím jsem to vyzkoušela bez chlazeni, to az priste, ze by uz zitra... je to jako droga...
Obrazek uzivatele
proč mi vyběhl a po chvili,co jsem vyndala z trouby spadl.Jakoby srazil...
Obrazek uzivatele
Asi byl málo propečený, je to stejné jako u bábovky, pokud je vevnitř syrová, po vyndání z trouby spadne... Ale jak jsem psala, my meli i vyriantu s krupaou kurkou a blátivym stredem, ale tvar to drzelo. Dnes vecer prijdou kamaradi, tak hadejte, co bude za dezert?
Obrazek uzivatele
Prave to jeme a oblizujeme sa az za usami. Strasne je to dobre !!!
Obrazek uzivatele
To vyšlhání se dá provést ručně nebo je na to potřeba šlehač?
Obrazek uzivatele
Na tento úžasný dezertík jsme chodili do jedné restaurace. Teď už nemusíme , protože ho umím a to díky vám. Je to úžasný zážitek a díky za to.
Obrazek uzivatele
jinak já myslím že se to musí šlehat šlehačem je to potom více nadýchané
Obrazek uzivatele
naprosto famozní jako když přivážu manžela k posteli a šlehám ho bičíkem přes koule
Obrazek uzivatele
:-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.47
Obrazek uzivatele
superrrrrrrrr!
Obrazek uzivatele
Bylo to velmi dobré jenom sem tam pridal trochu kakaa aby to bylo vic černé a dá se také použít rum
Obrazek uzivatele
perfektní, skvělé, úžasné....jedním slovem těžko popsatelné.....
Obrazek uzivatele
perfektní, skvělé, úžasné....jedním slovem těžko popsatelné.....
Obrazek uzivatele
Tak klobuk dole, tato cokolada nemala chybu. Asi len jednu, ze jej bolo malo :-)
Obrazek uzivatele
tenhle recept vyšel v Apetitu asi před 2 lety, děláme ho od té doby pravidelně a nemá chybu!!!
Obrazek uzivatele
stačí klidně i rum, nemusí to být zrovna likér, ale myslím, že to už níže někdo psal
Obrazek uzivatele
Je to skvelé, ako celý Vás časopis, ktorý s manželkou kupujeme od 3tieho čísla, kedy sme ho zaregistrovali. Teraz k receptu náš tip: skúsili sme to s tmavou Callebaut čokoladou (pozor potom bez masla ale 150g a miesto Baileys Amareto a mandle sme doplnili o vlasšské orechy 50:50. Výsledok? Skúste sami, neobanujete.
Obrazek uzivatele
Nebyl sice spatny, ale nijak zvlast nas nenadchnul
Obrazek uzivatele
Po vlastní zkušenosti s dezerty s přepuštěnou čokoládou doporučuji dát ještě špetičku skořice, zvýrazní to aroma čokolády

Přidat komentář