Královská horká čokoláda

Královská horká čokoláda

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 10 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1031 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 88 g
Tuky 58 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Je hustá, tmavá a voňavá. Uvařte si ji, když máte splín, když se chcete vrátit do dětství, když se potřebujete zahřát… nebo když vás prostě honí mlsná.

Suroviny

čokoláda 150 g
obsah kakaa nad 60%
mléko 250 ml
škrob 1 ČL
zarovnaná lžička
vanilka
na dochucení, nemusí být
skořice
na dochucení, nemusí být
máta
na dochucení, nemusí být
V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu přibližně na 50 °C. V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. V troše vody rozpusťte solamyl a přidejte ho k mléčné čokoládě na zahuštění; směs neustále důkladně promíchávejte. Podle libosti ji můžete ještě dochutit, třeba vanilkou, skořicí nebo mátou, nicméně můžeme potvrdit, že naprosto úžasná je i samotná. Padesátigramová porce se na první pohled zdá malá – jen půl malého šálku na osobu –, ale je tak vydatná, že vám bude stoprocentně stačit!

Obchod Apetit