Je hustá, tmavá a voňavá. Uvařte si ji, když máte splín, když se chcete vrátit do dětství, když se potřebujete zahřát… nebo když vás prostě honí mlsná.
Postup
1
V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu přibližně na 50 °C. V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. V troše vody rozpusťte solamyl a přidejte ho k mléčné čokoládě na zahuštění; směs neustále důkladně promíchávejte. Podle libosti ji můžete ještě dochutit, třeba vanilkou, skořicí nebo mátou, nicméně můžeme potvrdit, že naprosto úžasná je i samotná. Padesátigramová porce se na první pohled zdá malá – jen půl malého šálku na osobu –, ale je tak vydatná, že vám bude stoprocentně stačit!
Komentáře