0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozpuštěná a upečená čokoláda

Rozpuštěná a upečená čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rozpuštěná a upečená čokoláda

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4387 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 329 g
Tuky 305 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrátky s čokoládou...

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
kvalitní
máslo 200 g
krupicový cukr 250 g
vejce 5 ks
cukr 1 PL

1 Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte nad párou nebo v mikrovlnce. Do směsi přisypte cukr a nechte trochu vychladnout. Postupně zatřete vejce.

2 Vlijte do hlubší formy o průměru 20 cm a pečte dvacet dva až dvacet pět minut; koláč se má uprostřed ještě trochu chvět, protože jeho jádro zůstává polotekuté.

3 Vyjměte z trouby, rychle vyklopte a nechte hodinku vychladnout a odpočinout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v příl. č.12/06, str.8

Vendula Solovská

Asi až na potřetí se mi podařilo "vychytat" tu správnou dobu, jak dlouho čokoládu péct... při 25 minutách na 190° měla čokoláda sice křupavou krustu, ale vnitřek vždycky vytekl... pomohlo 5 minut navíc. Navíc jsem jednotlivé porce dozdobila teplou směsí malin a borůvek (svařené, zahuštěné škrobem) a kysanou smetanou... vynikající zážitek

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč