Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozpuštěná a upečená čokoláda
Rozpuštěná a upečená čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rozpuštěná a upečená čokoláda

4.2/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4387 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 329 g
Tuky 305 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrátky s čokoládou...

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
kvalitní
máslo 200 g
vejce 5 ks
cukr 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte nad párou nebo v mikrovlnce. Do směsi přisypte cukr a nechte trochu vychladnout. Postupně zatřete vejce.

2

Vlijte do hlubší formy o průměru 20 cm a pečte dvacet dva až dvacet pět minut; koláč se má uprostřed ještě trochu chvět, protože jeho jádro zůstává polotekuté.

3

Vyjměte z trouby, rychle vyklopte a nechte hodinku vychladnout a odpočinout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

22.01.2009 13:50
Asi až na potřetí se mi podařilo "vychytat" tu správnou dobu, jak dlouho čokoládu péct... při 25 minutách na 190° měla čokoláda sice křupavou krustu, ale vnitřek vždycky vytekl... pomohlo 5 minut navíc. Navíc jsem jednotlivé porce dozdobila teplou směsí malin a borůvek (svařené, zahuštěné škrobem) a kysanou smetanou... vynikající zážitek
18.03.2008 16:21
Recept se nachází v příl. č.12/06, str.8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...