Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozpuštěná a upečená čokoláda
Rozpuštěná a upečená čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rozpuštěná a upečená čokoláda

4.2/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4387 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 329 g
Tuky 305 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrátky s čokoládou...

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
kvalitní
máslo 200 g
vejce 5 ks
cukr 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte nad párou nebo v mikrovlnce. Do směsi přisypte cukr a nechte trochu vychladnout. Postupně zatřete vejce.

2

Vlijte do hlubší formy o průměru 20 cm a pečte dvacet dva až dvacet pět minut; koláč se má uprostřed ještě trochu chvět, protože jeho jádro zůstává polotekuté.

3

Vyjměte z trouby, rychle vyklopte a nechte hodinku vychladnout a odpočinout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

22.01.2009 13:50
Asi až na potřetí se mi podařilo "vychytat" tu správnou dobu, jak dlouho čokoládu péct... při 25 minutách na 190° měla čokoláda sice křupavou krustu, ale vnitřek vždycky vytekl... pomohlo 5 minut navíc. Navíc jsem jednotlivé porce dozdobila teplou směsí malin a borůvek (svařené, zahuštěné škrobem) a kysanou smetanou... vynikající zážitek
18.03.2008 16:21
Recept se nachází v příl. č.12/06, str.8

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...