Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexická horká čokoláda

Mexická horká čokoláda

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3492 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 250 g
Tuky 249 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mexická horká čokoláda je pramáti všech čokolád určených k pití. Je hustá a skvěle chutná po jídle i ráno po probdělé noci!

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
vanilka 1 špetka
mletá
chilli sušené 1 špetka
mleté
vejce 2 ks

Postup

1

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. V kastrůlku prohřejte mléko se smetanou. Tři lžíce směsi přidejte k čokoládě a dobře promíchejte, pak vmíchejte zbylé mléko se smetanou, cukr a skořici. V malé misce prošlehejte vejce s vanilkou. Přidejte k nim lžíci čokoládové směsi, prošlehejte a pak pomalu vmíchejte vaječnou směs k čokoládě. Vše rychle, asi tři minuty, prošlehejte nad vodní lázní a ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...