0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexická horká čokoláda

Mexická horká čokoláda

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3492 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 250 g
Tuky 249 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mexická horká čokoláda je pramáti všech čokolád určených k pití. Je hustá a skvěle chutná po jídle i ráno po probdělé noci!

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
mléko 1 l
smetana ke šlehání 500 ml
krupicový cukr 0.75 hrnku
skořice 1 ČL
vanilka 1 špetka
mletá
chilli sušené 1 špetka
mleté
vejce 2 ks

1 Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. V kastrůlku prohřejte mléko se smetanou. Tři lžíce směsi přidejte k čokoládě a dobře promíchejte, pak vmíchejte zbylé mléko se smetanou, cukr a skořici. V malé misce prošlehejte vejce s vanilkou. Přidejte k nim lžíci čokoládové směsi, prošlehejte a pak pomalu vmíchejte vaječnou směs k čokoládě. Vše rychle, asi tři minuty, prošlehejte nad vodní lázní a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit