Mexická horká čokoláda je pramáti všech čokolád určených k pití. Je hustá a skvěle chutná po jídle i ráno po probdělé noci!
Suroviny
tmavá čokoláda
100
g
mléko
1
l
smetana ke šlehání
500
ml
krupicový cukr
¾
hrnku
skořice
1
ČL
vanilka
1
špetka
mletá
chilli sušené
1
špetka
mleté
vejce
2
ks
Postup
1
Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. V kastrůlku prohřejte mléko se smetanou. Tři lžíce směsi přidejte k čokoládě a dobře promíchejte, pak vmíchejte zbylé mléko se smetanou, cukr a skořici. V malé misce prošlehejte vejce s vanilkou. Přidejte k nim lžíci čokoládové směsi, prošlehejte a pak pomalu vmíchejte vaječnou směs k čokoládě. Vše rychle, asi tři minuty, prošlehejte nad vodní lázní a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9x horký nápoj bez alkoholu(9 receptů )