Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 84 g
Tuky 119 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled jednoduchost sama – ale ten pocit, když se lžička proboří krustičkou do žhavé čokoládové lávy…

Suroviny

plus na vymazání formiček
mleté, plus trochu na vysypání formiček
čokoláda na vaření 100 g
středně velké
vejce 1 ks
přírodní
likér Baileys
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 °C. Dvě formičky na suflé, případně silnostěnné ohnivzdorné kameninové hrnky vytřete trochou másla a vysypte částí mletých mandlí. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

2

Žloutek, celé vejce a cukr spolu vyšlehejte do pěny a pak do ní jemně vetřete rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Rozdělte do formiček nebo hrnků. (V téhle fázi je můžete zakrýt a uložit až na čtyři hodiny do chladničky. Pokud pak dáváte budoucí dezert do trouby studený, přidejte k době pečení dvě až tři minuty.) Vložte do trouby a asi deset minut pečte, až povrch zpevní a dezert trochu vyběhne.

3

Na hotovou zapečenou čokoládu položte připravenou šablonu ve tvaru srdíčka a poprašte povrch moučkovým cukrem. Pak šablonu sejměte a dezert ihned podávejte.

P.S. Abyste dobře trefili velikost srdíčka, použijte jako vzor hrneček. Podle horního okraje si obkreslete kruh, vystřihněte ho, přeložte napůl, vystřihněte půlsrdíčko a rozložte ho.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

29.10.2008 08:39
Po vlastní zkušenosti s dezerty s přepuštěnou čokoládou doporučuji dát ještě špetičku skořice, zvýrazní to aroma čokolády
21.08.2008 11:07
Nebyl sice spatny, ale nijak zvlast nas nenadchnul
18.05.2008 15:55
Je to skvelé, ako celý Vás časopis, ktorý s manželkou kupujeme od 3tieho čísla, kedy sme ho zaregistrovali. Teraz k receptu náš tip: skúsili sme to s tmavou Callebaut čokoladou (pozor potom bez masla ale 150g a miesto Baileys Amareto a mandle sme doplnili o vlasšské orechy 50:50. Výsledok? Skúste sami, neobanujete.
06.02.2008 09:45
tenhle recept vyšel v Apetitu asi před 2 lety, děláme ho od té doby pravidelně a nemá chybu!!!
06.02.2008 09:48
stačí klidně i rum, nemusí to být zrovna likér, ale myslím, že to už níže někdo psal
23.01.2008 11:20
Tak klobuk dole, tato cokolada nemala chybu. Asi len jednu, ze jej bolo malo :-)
19.01.2008 10:25
perfektní, skvělé, úžasné....jedním slovem těžko popsatelné.....
19.01.2008 10:24
perfektní, skvělé, úžasné....jedním slovem těžko popsatelné.....
11.01.2008 20:17
Bylo to velmi dobré jenom sem tam pridal trochu kakaa aby to bylo vic černé a dá se také použít rum
11.11.2007 15:14
superrrrrrrrr!