Na první pohled jednoduchost sama – ale ten pocit, když se lžička proboří krustičkou do žhavé čokoládové lávy…
Postup
Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 °C. Dvě formičky na suflé, případně silnostěnné ohnivzdorné kameninové hrnky vytřete trochou másla a vysypte částí mletých mandlí. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Žloutek, celé vejce a cukr spolu vyšlehejte do pěny a pak do ní jemně vetřete rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Rozdělte do formiček nebo hrnků. (V téhle fázi je můžete zakrýt a uložit až na čtyři hodiny do chladničky. Pokud pak dáváte budoucí dezert do trouby studený, přidejte k době pečení dvě až tři minuty.) Vložte do trouby a asi deset minut pečte, až povrch zpevní a dezert trochu vyběhne.
Na hotovou zapečenou čokoládu položte připravenou šablonu ve tvaru srdíčka a poprašte povrch moučkovým cukrem. Pak šablonu sejměte a dezert ihned podávejte.
P.S. Abyste dobře trefili velikost srdíčka, použijte jako vzor hrneček. Podle horního okraje si obkreslete kruh, vystřihněte ho, přeložte napůl, vystřihněte půlsrdíčko a rozložte ho.
Komentáře
Anonym
06.06.2006 12:08
excelentní!
Anonym
23.07.2006 19:52
mnam
Anonym
27.07.2006 09:41
famózní...
Anonym
28.06.2007 19:53
dddddddddddddd
Anonym
13.08.2006 20:10
jedinečné :)
Anonym
17.09.2006 13:25
hm?
Anonym
25.09.2006 15:51
hmmm
Anonym
08.10.2006 17:30
zapecena cokolada
Anonym
23.01.2007 16:28
čoko
Anonym
26.03.2007 20:31
dokonalé