Bramborový krém s pečenými paprikami a křepelčími vejci

Bramborový krém s pečenými paprikami a křepelčími vejci

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4107 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 216 g
Tuky 273 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přijde vám bramborový krém příliš fádní a nevýrazný? Zkuste ho ozvláštnit pečenými paprikami, křepelčími vejci a petrželkovým olejem! Úspěch zaručen.

Související recepty

Suroviny

petrželka 100 g
olivový olej 200 ml
cibule 2 ks
větší, nadrobno
česnek 5 stroužek
na tenké plátky
brambory 500 g
varný typ B či C, oloupané, pokrájené
tymián 2 ČL
čerstvý, lístky
vývar 1.5 l
silný
parmazán 4 PL
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 3 ks
zbavená semínek
česnek 2 stroužek
na plátky
křepelčí vejce 6 ks

1 Petrželku rozmixujte se 100ml olivového oleje a odložte. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte asi 8 minut dozlatova. Přidejte 3 stroužky česneku a ještě 30 sekund míchejte. Vložte brambory, tymiánové lístky a míchejte dalších 5 minut.

2 Zalijte vývarem a vařte 20 minut doměkka. Rozmixujte dohladka a podle potřeby rozřeďte dalším vývarem (případně zahustěte svařením). Vmíchejte parmazán, 3 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete.

3 Papriky nakrájejte na nudličky a v pánvi na 2 lžících oleje je zprudka opékejte spolu se zbylým česnekem asi 4 minuty. Nechte vychladnout a osolte. Křepelčí vajíčka vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty. Sceďte, zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.

4 Polévku prohřejte a rozdělte do talířů. Doprostřed dejte vždy opečené papriky, rozpůlené křepelčí vejce a ozdobte petrželkovým olejem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit