Přijde vám bramborový krém příliš fádní a nevýrazný? Zkuste ho ozvláštnit pečenými paprikami, křepelčími vejci a petrželkovým olejem! Úspěch zaručen.
Suroviny
Postup
Petrželku rozmixujte se 100ml olivového oleje a odložte. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte asi 8 minut dozlatova. Přidejte 3 stroužky česneku a ještě 30 sekund míchejte. Vložte brambory, tymiánové lístky a míchejte dalších 5 minut.
Zalijte vývarem a vařte 20 minut doměkka. Rozmixujte dohladka a podle potřeby rozřeďte dalším vývarem (případně zahustěte svařením). Vmíchejte parmazán, 3 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete.
Papriky nakrájejte na nudličky a v pánvi na 2 lžících oleje je zprudka opékejte spolu se zbylým česnekem asi 4 minuty. Nechte vychladnout a osolte. Křepelčí vajíčka vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty. Sceďte, zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
Polévku prohřejte a rozdělte do talířů. Doprostřed dejte vždy opečené papriky, rozpůlené křepelčí vejce a ozdobte petrželkovým olejem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Luxusní nedělní menu(4 recepty )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )