Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový krém s pečenými paprikami a křepelčími vejci
 Bramborový krém s pečenými paprikami a křepelčími vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborový krém s pečenými paprikami a křepelčími vejci

4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4107 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 216 g
Tuky 273 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přijde vám bramborový krém příliš fádní a nevýrazný? Zkuste ho ozvláštnit pečenými paprikami, křepelčími vejci a petrželkovým olejem! Úspěch zaručen.

Související recepty

Suroviny

petrželka 100 g
hladkolistá
olivový olej 200 ml
větší, nadrobno
česnek 5 stroužků
na tenké plátky
varný typ B či C, oloupané, pokrájené
tymián 2 ČL
čerstvý, lístky
vývar 1,5 l
silný, masový
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
zbavená semínek
česnek 2 stroužky
na plátky

Postup

1

Petrželku rozmixujte se 100ml olivového oleje a odložte. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte asi 8 minut dozlatova. Přidejte 3 stroužky česneku a ještě 30 sekund míchejte. Vložte brambory, tymiánové lístky a míchejte dalších 5 minut.

2

Zalijte vývarem a vařte 20 minut doměkka. Rozmixujte dohladka a podle potřeby rozřeďte dalším vývarem (případně zahustěte svařením). Vmíchejte parmazán, 3 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete.

3

Papriky nakrájejte na nudličky a v pánvi na 2 lžících oleje je zprudka opékejte spolu se zbylým česnekem asi 4 minuty. Nechte vychladnout a osolte. Křepelčí vajíčka vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty. Sceďte, zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.

4

Polévku prohřejte a rozdělte do talířů. Doprostřed dejte vždy opečené papriky, rozpůlené křepelčí vejce a ozdobte petrželkovým olejem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11