0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 93 g
Tuky 35 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná navinulost této nezvyklé bramboračky (pochází z jarního menu staročeské kuchyně) je dobrým chuťovým můstkem k příjemně nasládlé kaši s uzeným.

Suroviny

brambory 300 g
oloupané
sůl
kmín
zakysaná smetana 150 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
okurky nakládané 150 g
vejce 1 ks
1.  Pokrájené brambory vařte v osolené vodě s kmínem asi čtvrt hodiny. Smetanu v hrnečku prošlehejte vidličkou s moukou. V jiném hrnku rozšlehejte rovněž vidličkou vajíčko a okurky nakrájejte na plátky.

2.  Když jsou brambory téměř měkké, zahustěte polévku kyselou smetanou s rozmíchanou moukou a přidejte okurky. Nakonec vmíchejte rozšlehané vajíčko; vlévejte ho tenkým pramínkem, aby vytvořilo provázky – můžete si pomoci tím, že ho promícháváte vidličkou. Už dále nevařte.

Odlehčete to
Mouku můžete při zahušťování vynechat, brambory propasírovat nebo rozmixovat. Získáte hladký, lehký krém, ve kterém dobře vynikne lehce navinulá chuť okurek.

Komentáře

Anonym

V jakém množství vody se mají brambory vařit?

Anonym

Jestli to maji byt 4 porce, tak bych to zkusila s necelym litrem, vzhledem k tomu, ze se jeste prileva smetana.

Alexander Vorlíček

Celkem nedávno jsem objevil tento recept. Vzhledem k tomu, že mě zajímá staročeská kuchyň, byl jsem na tento recept velmi zvědavý. Vřele doporučuji, jedná se opravdu o skvělý recept.

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč