Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 93 g
Tuky 35 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná navinulost této nezvyklé bramboračky (pochází z jarního menu staročeské kuchyně) je dobrým chuťovým můstkem k příjemně nasládlé kaši s uzeným.

Suroviny

oloupané
sůl
kmín
mouka pšeničná hladká 2 PL
vejce 1 ks
1.  Pokrájené brambory vařte v osolené vodě s kmínem asi čtvrt hodiny. Smetanu v hrnečku prošlehejte vidličkou s moukou. V jiném hrnku rozšlehejte rovněž vidličkou vajíčko a okurky nakrájejte na plátky.

2.  Když jsou brambory téměř měkké, zahustěte polévku kyselou smetanou s rozmíchanou moukou a přidejte okurky. Nakonec vmíchejte rozšlehané vajíčko; vlévejte ho tenkým pramínkem, aby vytvořilo provázky – můžete si pomoci tím, že ho promícháváte vidličkou. Už dále nevařte.

Odlehčete to
Mouku můžete při zahušťování vynechat, brambory propasírovat nebo rozmixovat. Získáte hladký, lehký krém, ve kterém dobře vynikne lehce navinulá chuť okurek.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

V jakém množství vody se mají brambory vařit?
Jestli to maji byt 4 porce, tak bych to zkusila s necelym litrem, vzhledem k tomu, ze se jeste prileva smetana.
Recept se nachází v č./07, str.51
Alexander
Vorlíček

Celkem nedávno jsem objevil tento recept. Vzhledem k tomu, že mě zajímá staročeská kuchyň, byl jsem na tento recept velmi zvědavý. Vřele doporučuji, jedná se opravdu o skvělý recept.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč