0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 93 g
Tuky 35 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná navinulost této nezvyklé bramboračky (pochází z jarního menu staročeské kuchyně) je dobrým chuťovým můstkem k příjemně nasládlé kaši s uzeným.

Suroviny

brambory 300 g
oloupané
sůl
kmín
zakysaná smetana 150 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
okurky nakládané 150 g
vejce 1 ks
1.  Pokrájené brambory vařte v osolené vodě s kmínem asi čtvrt hodiny. Smetanu v hrnečku prošlehejte vidličkou s moukou. V jiném hrnku rozšlehejte rovněž vidličkou vajíčko a okurky nakrájejte na plátky.

2.  Když jsou brambory téměř měkké, zahustěte polévku kyselou smetanou s rozmíchanou moukou a přidejte okurky. Nakonec vmíchejte rozšlehané vajíčko; vlévejte ho tenkým pramínkem, aby vytvořilo provázky – můžete si pomoci tím, že ho promícháváte vidličkou. Už dále nevařte.

Odlehčete to
Mouku můžete při zahušťování vynechat, brambory propasírovat nebo rozmixovat. Získáte hladký, lehký krém, ve kterém dobře vynikne lehce navinulá chuť okurek.

Komentáře

Anonym

V jakém množství vody se mají brambory vařit?

Anonym

Jestli to maji byt 4 porce, tak bych to zkusila s necelym litrem, vzhledem k tomu, ze se jeste prileva smetana.

Alexander Vorlíček

Celkem nedávno jsem objevil tento recept. Vzhledem k tomu, že mě zajímá staročeská kuchyň, byl jsem na tento recept velmi zvědavý. Vřele doporučuji, jedná se opravdu o skvělý recept.

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit