Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1034 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 117 g
Tuky 42 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kombinace brambor a hub je léty prověřená.

Suroviny

houby 50 g
sešené, namočené do teplé vody nebo vývaru
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
lze nahradit hrubou moukou
vývar zeleninový 1.2 l
brambory 300 g
oloupané, pokrájené
sůl
majoránka (drhnutá)
česnek
nasekaný
1.  Houby zhruba dvacet minut povařte ve vodě či vývaru, ve kterém se namáčely. Můžete je ještě scedit přes cedník vyložený látkovým ubrouskem, zachytí se tak případný písek. Tekutinu dejte stranou a nechte ji vychladnout.

2.  V hrnci osmahněte na másle mouku; stačí dvě až tři minuty (s hrubou moukou získá polévka zajímavější strukturu). Zalijte studeným vývarem, promíchejte, přidejte odvar z hub i samotné houby a nakrájené brambory. Mírně vařte asi dvacet minut, až budou brambory měkké.

3.  Podle potřeby osolte. Polévku už nevařte, jen do ní ještě přidejte česnek a majoránku.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit