Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová polévka s houbami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1034 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 117 g
Tuky 42 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace brambor a hub je léty prověřená. Neváhejte a pusťte se do bramboračky!

Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

houby 50 g
sušené, namočené do teplé vody nebo vývaru
lze nahradit hrubou moukou
vývar zeleninový 1,2 l
oloupané, pokrájené
sůl
majoránka (drhnutá)
nasekaný

Postup

1

Houby zhruba dvacet minut povařte ve vodě či vývaru, ve kterém se namáčely. Můžete je ještě scedit přes cedník vyložený látkovým ubrouskem, zachytí se tak případný písek. Tekutinu dejte stranou a nechte ji vychladnout.

2

 hrnci osmahněte na másle mouku; stačí dvě až tři minuty (s hrubou moukou získá polévka zajímavější strukturu).

3

Zalijte studeným vývarem, promíchejte, přidejte odvar z hub i samotné houby a nakrájené brambory. Mírně vařte asi dvacet minut, až budou brambory měkké.

4

Podle potřeby osolte. Polévku už nevařte, jen do ní ještě přidejte česnek a majoránku.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

14.09.2007 08:23
Recept se nachází v příl. č.2/07, str.13

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...