Kombinace brambor a hub je léty prověřená. Neváhejte a pusťte se do bramboračky!
Suroviny
houby
50
g
sušené, namočené do teplé vody nebo vývaru
máslo
50
g
mouka pšeničná hladká
1
PL
lze nahradit hrubou moukou
vývar zeleninový
1.2
l
brambory
300
g
oloupané, pokrájené
sůl
majoránka (drhnutá)
česnek
nasekaný
1Houby zhruba dvacet minut povařte ve vodě či vývaru, ve kterém se namáčely. Můžete je ještě scedit přes cedník vyložený látkovým ubrouskem, zachytí se tak případný písek. Tekutinu dejte stranou a nechte ji vychladnout.
2 V hrnci osmahněte na másle mouku; stačí dvě až tři minuty (s hrubou moukou získá polévka zajímavější strukturu). Zalijte studeným vývarem, promíchejte, přidejte odvar z hub i samotné houby a nakrájené brambory. Mírně vařte asi dvacet minut, až budou brambory měkké.
3 Podle potřeby osolte. Polévku už nevařte, jen do ní ještě přidejte česnek a majoránku.
Komentáře
Anonym
14.09.2007 08:23
Apetit 2/07