Kombinace brambor a hub je léty prověřená. Neváhejte a pusťte se do bramboračky!
Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu
Postup
1
Houby zhruba dvacet minut povařte ve vodě či vývaru, ve kterém se namáčely. Můžete je ještě scedit přes cedník vyložený látkovým ubrouskem, zachytí se tak případný písek. Tekutinu dejte stranou a nechte ji vychladnout.
2
hrnci osmahněte na másle mouku; stačí dvě až tři minuty (s hrubou moukou získá polévka zajímavější strukturu).
3
Zalijte studeným vývarem, promíchejte, přidejte odvar z hub i samotné houby a nakrájené brambory. Mírně vařte asi dvacet minut, až budou brambory měkké.
4
Podle potřeby osolte. Polévku už nevařte, jen do ní ještě přidejte česnek a majoránku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Kulajda, kyselo nebo bramboračka? 35 houbových polévek(35 receptů )
Komentáře