Kombinace brambor a hub je léty prověřená. Neváhejte a pusťte se do bramboračky!
Suroviny
houby
50
g
sušené, namočené do teplé vody nebo vývaru
máslo
50
g
mouka pšeničná hladká
1
PL
lze nahradit hrubou moukou
vývar zeleninový
1,2
l
brambory
300
g
oloupané, pokrájené
sůl
majoránka (drhnutá)
česnek
nasekaný
Postup
1
Houby zhruba dvacet minut povařte ve vodě či vývaru, ve kterém se namáčely. Můžete je ještě scedit přes cedník vyložený látkovým ubrouskem, zachytí se tak případný písek. Tekutinu dejte stranou a nechte ji vychladnout.
2
hrnci osmahněte na másle mouku; stačí dvě až tři minuty (s hrubou moukou získá polévka zajímavější strukturu).
3
Zalijte studeným vývarem, promíchejte, přidejte odvar z hub i samotné houby a nakrájené brambory. Mírně vařte asi dvacet minut, až budou brambory měkké.
4
Podle potřeby osolte. Polévku už nevařte, jen do ní ještě přidejte česnek a majoránku.
Komentáře
Anonym
14.09.2007 08:23
Apetit 2/07