Dvojnásob rafinovaná polévka – uvařená za pětadvacet minut a dobrá jako z vybraného restaurantu.
Suroviny
olivový olej
2
PL
pórek
1
ks
střední, na kolečka
brambory
7
ks
střední, oloupané, na malé kostky
vývar kuřecí
1
l
mléko
750
ml
kopr
1,5
PL
najemno nasekaný
citronová šťáva
3
PL
uzený losos
150
g
na kousky
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
Postup
1
V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte pórek a opečte ho doměkka; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte brambory a vývar, zakryjte a vařte osm minut, až budou brambory měkké.
2
Ponorným mixérem nebo v robotu rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, přidejte mléko, kopr, citronovou šťávu a prohřejte. Vmíchejte lososa, sůl, pepř a podávejte.
Komentáře