Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1897 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 232 g
Tuky 55 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvojnásob rafinovaná polévka – uvařená za pětadvacet minut a dobrá jako z vybraného restaurantu.

Suroviny

olivový olej 2 PL
pórek 1 ks
střední, na kolečka
brambory 7 ks
střední, oloupané, na malé kostky
vývar kuřecí 1 l
mléko 750 ml
kopr 1.5 PL
najemno nasekaný
citronová štáva 3 PL
uzený losos 150 g
na kousky
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej, vhoďte pórek a opečte ho doměkka; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte brambory a vývar, zakryjte a vařte osm minut, až budou brambory měkké. Ponorným mixérem nebo v robotu rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, přidejte mléko, kopr, citronovou šťávu a prohřejte. Vmíchejte lososa, sůl, pepř a podávejte.

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Alexandra Janoščínová

Tuto polévku jjsme si doma oblíbili okamžitě po prvním vyzkoučení receptu.Rychlá, jemná, luxusní :-)

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit