Do 30 minut
Velmi snadné
Horké polévky jsou jedním z nejlepších způsobů, jak se v chladných zimních dnech zahřát a zasytit. Ať už jde o silný vývar, zeleninové krémy, nebo jakékoliv jiné polévky, které máte v rodině nejraději, v chladném dni kouřící talíř jen málokdo odmítne. Aby vám nedošla inspirace, přinášíme vám spoustu tipů na polévky tradiční, ale i ty s nádechem exotiky. Dáte si hrstkovou, krémovou nebo vývar?
Drůbeží, hovězí, husí, s nudlemi či játrovými knedlíčky, zkrátka jakýkoliv jen máte rádi. Dobrý, dlouze tažený vývar nikdy nezklame, a to jak svou chutí, tak zdravotním přínosem. Nejlepší je pořádně horký, aby se z něj kouřilo. Co může zahřát víc?
Máte-li rádi tradici, zahřejte se poctivými českými polévkami, jako je třeba:
Krémové polévky jsou v poslední době velmi oblíbené, a to i u některých dětí, do kterých byste normálně vařenou brokolici, špenát nebo třeba dýni nedostali. Krémové zeleninové polévky lze připravit z mnoha druhů zeleniny, záleží v podstatě na vás, co máte rádi. Inspirujte se našimi tipy a vyzkoušejte:
Máte naopak rádi, když je v polévce do čeho si kousnout? Uvařte si tu plnou kousků zeleniny a třeba i masa. Větší množství ingrediencí dodá polévce silnou chuť a pořádně zasytí. Pochutnejte si na:
Nechte se inspirovat zahraniční kuchyní a připravte si polévky inspirované Asií či Mexikem. Obsahují koření tradiční pro tyto země jako je například kurkuma a chilli, zahřejí o to víc!
Zdroje informací: časopis Apetit