Nenápadné, bezmasé, ale skvělé rychlé podzimní jídlo, dokonale potvrzující názor, že nejlépe se chuťově kombinuje to, co má sezonu ve stejnou dobu.
Suroviny
brambory
450
g
drobné, typ A
celer
1
ks
malý, oloupaný, na plátky
cibule červená
1
ks
malá, na kolečka
sýr s modrou plísní
120
g
rozmačkaný vidličkou
smetana ke šlehání
150
ml
nejlépe 40%
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vlašské ořechy
50
g
petrželka
2
PL
nasekaná
Postup
1
Brambory uvařte ve slupce doměkka (trvá to asi 20 minut) a krátce - zhruba 5 minut - povařte i celer a cibuli. Brambory pak oloupejte a přendejte i s veškerou zeleninou do nízké servírovací misky.
2
Mezitím v rendlíku za stálého míchání rozehřejte sýr a smetanu a dochuťte pepřem, popřípadě solí. Omáčkou přelijte brambory i zeleninu a vše ozdobte nasucho opraženými ořechy a petrželkou.